Nieuws

18 september 2018 door Redactie

Hindoes slaan Indiase predikant met baksteen en verdrijven hem uit dorp

Een Indiase voorganger, genaamd Sujit, heeft aan Open Doors verteld hoe hij werd aangevallen door hindoe-extremisten en gedwongen werd om zijn dorp te verlaten. Dat meldt Christian Today

“Toen ik voor het eerst Jezus accepteerde, werd mijn familie door plaatselijke dorpelingen gedwongen me uit huis te zetten vanwege mijn christelijke geloof”, aldus de 34-jarige voorganger. “Ik heb veel tegenstand ondervonden, maar ik ben nooit zo vervolgd als een paar maanden geleden.” 

De kerk van Sujit werd te groot om elkaar in huizen te blijven ontmoeten, dus is besloten om een kerk te bouwen. Lokale dorpelingen verzetten zich echter tegen de bouw en vernielden de kerk tot drie keer toe. “Toen we begonnen met de bouw van de kerk, deed een van de bekende mensen in het dorp een valse klacht bij de RSS (een hindoe-nationalistische groep, red.).” 

Diverse RSS-groepen uit andere dorpen brachten regelmatig bezoeken aan het dorp van Sujit. “Er waren constant aanvallen op de bouwplaatsen.” Toen hij hoorde dat de kerk opnieuw werd aangevallen heeft hij de extremisten geconfronteerd. “Twee sloten me in en een derde sloeg op mijn hoofd met een baksteen. Ze schopten en sloegen me en dreigden me te vermoorden als ik het christendom in het dorp zou blijven prediken.” 

Sujit leed aan ernstige verwondingen aan zijn hoofd en wervelkolom. “Ik bloedde en werd door mijn kerkleden naar het ziekenhuis gebracht. In mijn benauwdheid werd ik enorm getroost toen God tot mij sprak. Door de lessen werd ik herinnerd aan Maria en Jozef die ook naar Egypte moesten vluchten toen Herodus Jezus probeerde te doden. Het eenzame gevoel in mijn hart verdween ook toen ik hoorde dat zoveel mensen met vreugde lijden voor Jezus.” 

Volgens Open Doors zijn er vorig jaar in India zo’n 24 duizend christenen aangevallen vanwege hun geloof. Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. 

Foto: Open Doors

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher