Carola Schouten

Nieuws

17 september 2018 door EenVandaag

ChristenUnie-ministers Carola Schouten en Arie Slob populairste ministers

Traditiegetrouw vraagt EenVandaag vlak voor Prinsjesdag welke ministers het goed en slecht doen. Carola Schouten (foto) eindigt dit jaar op de eerste plaats (52 procent vertrouwen), gevolgd door haar ChristenUnie-collega Arie Slob (50 procent vertrouwen), laat EenVandaag weten.

Ze worden beiden gewaardeerd om hun betrokkenheid en betrouwbaarheid. Zo zegt iemand over Schouten: "Ze is betrokken, als boerendochter heeft ze verstand van haar portefeuille. Ze zegt waar het op staat, maar gebruikt geen ingewikkelde termen: als een boer met gezond verstand."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Verder blijkt uit het EenVandaag-onderzoek dat het vertrouwen onder kiezers in het kabinet Rutte III laag is. Dit geldt ook voor kiezers die op de christelijke partijen ChristenUnie en CDA hebben gestemd. Onder CU-kiezers is het vertrouwen gedaald naar 43 procent (was 84 procent) en bij CDA-kiezers naar 34 procent (was 83 procent).

Sommige kiezers van het CDA en de ChristenUnie zeggen daarnaast dat hun partij de christelijke, sociale waarden is verloren. "Als je als christen gaat voor eerlijker delen, kun je nooit met het afschaffen van de dividendbelasting meegaan. Denk eens in hoeveel bijstandsmoeders en ouderen we met die 2 miljard zeer goed hadden kunnen helpen."

Lees hier meer over het onderzoek van EenVandaag.

Foto: ChristenUnie

Reacties

H
Terecht dat Carola en Arie bovenaan staan. Paul Blokhuis is voor mij nummer 3 op de lijst, alhoewel hij geen minister is. Hij streeft als staatssecretaris met overmacht de ministers van Vvda'66 voorbij. Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen in begrijpelijke taal. Proficiat CU. Dit is WWJD...!
REAGEER
J
Ik zou maar oppassen met die “onderzoeken”!

Misschien een paar mensen in de buurt van Hilversum ondervraagd en dat zou dan de waarheid betekenen voor het gehele land........

Hoe vaak zijn de onderzoeken niet gelogenstraft?
REAGEER
Erg naieve reactie van Joh v Leeuwen alsof de onderzoekers niet bekend zouden zijn met het vak statistiek. Jammer dat dergelijke reacties voorkomen.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher