manifest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2018 door Stichting Reclaimed Voices

Misbruikslachtoffers Jehovah’s Getuigen overhandigen manifest aan burgemeester Emmen

Slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Jehovah’s Getuigen zullen op 6 oktober een manifest overhandigen aan de burgemeester van Emmen. Dit zal gebeuren tijdens een vreedzaam protest dat in de buurt van het hoofdkantoor van Jehovah’s Getuigen gehouden wordt.

Dit manifest roept op om de veiligheid van kinderen centraal te stellen in alle religieuze gemeenschappen. Deze boodschap is relevant omdat naast het misbruik binnen de Jehovah’s Getuigen er recent ook weer veel aandacht is voor misbruik binnen de Rooms-katholieke Kerk. Het manifest moet mensen bewust maken, wat ze zelf kunnen doen als ze het gevoel hebben dat een kind in een gesloten gemeenschap mishandeld of misbruikt wordt. Naast de burgemeester van Emmen wordt dit manifest omarmd door een aantal leden van de Tweede Kamer.

Aanleiding voor het protest vormt de opstelling van het bestuur van de Jehovah’s getuigen. Aanklachten van misbruik worden door het bestuur in de media weggewuifd als incidenten. Ook heeft het bestuur laten weten niet te willen meewerken aan een onafhankelijk onderzoek dat door het ministerie van Justitie en Veiligheid wordt ingesteld.

Reacties

Jammer dit. Jezus waste de voeten van zijn volgelingen. Hoop en bid dat de leiding van het Wachttorengenootschap zich meer tot Jezus went en daarvan leert. Zo kunnen de slachtoffers van dit kerkgenootschap zich zo laten helen.
J
JEZUS zegt: " jullie zullen mijn getuigen zijn"

Ik lees nergens dat we JEHOVA getuigen moeten zijn.

Dus blijf er ver vandaan!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.