Pro Life

Dagelijks leven

14 september 2018 door Pro Life

Pro Life: een huwelijk blijft hard werken

Ruim 30% van de getrouwde stellen ziet hun relatie stranden. Bij samengestelde gezinnen is de kans daarop zelfs bijna 60%. Jaarlijks worden 70.000 kinderen geraakt door de scheiding van hun ouders, maakt Pro Life duidelijk.

"Een goed huwelijk begint als je trouwt wie je liefhebt en komt tot bloei als je liefhebt wie je trouwt. Dan nog blijft een huwelijk hard werken: liefde is niet voor niets een werkwoord!” aldus Jos Leijenhorst, directeur zorgverzekeraar Pro Life.

Vandaag, 14 september, de Dag van de Scheiding, lanceert Pro Life een website, waarin de waarde van duurzame relaties wordt belicht en verzekerden tips krijgen. Het doel van de website is relatieproblemen bespreekbaar te maken. Door met elkaar te blijven praten kun je samen aan een oplossing werken.

Op deze website staat een balans-in-je-relatie-challenge. Daarnaast geven diverse deskundigen tips en adviezen om zelf aan je relatie te werken. Zijn de problemen serieuzer en kom je er samen niet uit, dan kan een relatietherapeut uitkomst bieden. Op de site staat een korte film* over een stel dat samen met therapeut Petra van Bodegraven aan hun relatie werkt.

Pro Life wil met het programma “Zorgen voor elkaar” helpen 
Vanuit de Bijbel hebben we de opdracht gekregen voor elkaar te zorgen. In de praktijk blijkt dat veel mensen op de een of andere wijze zorg nodig hebben. Zorg voor zichzelf, voor kinderen of voor ouders. Zorgbehoefte komt op alle leeftijden voor. De behoefte aan zorg heeft verschillende oorzaken en verschillende uitwerkingen op mensen. Pro Life wil mensen bijstaan. Dit kan door tips en informatie te geven waardoor mensen zelf aan het werk kunnen. Of door ze met behulp van professionele hulp weer op de rit te helpen.

Pro Life is een christelijke zorgverzekeraar
Onze zorgverzekeringen sluiten aan bij een christelijke levensovertuiging. Wij vergoeden geen medische handelingen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Wij bieden onze 110.000 klanten, en iedereen die daar gebruik van wil maken, toegang tot christelijke zorg.

Bekijk de trailer en bezoek hier de nieuwe website van Pro Life:

Reacties

Toen wij in 'het midden' van ons leven waren, mijn vrouw en ik, besefte ik dat er een tijd komt dat de 'room eraf is.' O.a vooral op seksueel gebied. Ik ben net als Abraham: Hij merkte op dat zijn lichaam verstorven was (Hebr. 4 vers 19) Met dezelfde ratio bedacht ik dat het aardse, lichamelijke leven een leven is van 'opgaan, blinken en verzinken' is. Ik bad Heer: 'Ik wil graag het vermogen ontvangen van U, om mijn vrouw van harte te

kunnen blijven liefhebben al worden we honderd jaar.'
We zijn nu 89 en 90 jaar. Mijn vrouw is nu dementerend. Ik heb nog nooit zoveel van haar gehouden dan nu. Niet dat haar toestand mij nu sentimenteel maakt want ik kan het van heel mijn leven getuigen dat God in zijn liefde en trouw ons dat vermogen gaf. Geloof in Gods trouw is de basis voor een sterk huwelijk. Hard werken? Laat God het voor je doen.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher