Nieuws

14 september 2018 door Hendriëlle de Groot

De man van Kayla pleegde zelfmoord - ze gelooft dat hij niet in de hel is

Kayla Stoecklein, weduwe van pastor Andrew Stoecklein, die onlangs in zijn kerk uit het leven stapte, zegt dat ze er zeker van is dat haar man in de hemel is. Ze gaat in op de voortdurend terugkerende overtuiging dat zelfmoordslachtoffers volgens sommigen tot de hel zijn veroordeeld.

“Dit is een veel voorkomende misvatting over zelfmoord en het breekt mijn hart. Ik zal de eerste zijn om dat toe te geven voor de dood van Andrew. Ik heb misschien zelfs geloofd dat het waar is”, schrijft de 29-jarige Kayla dinsdag op haar blog. “Ik herinner me dat ik naar mijn schoonmoeder Carol ging, terwijl mijn man lag te sterven. Ik fluisterde door mijn tranen heen 'zal hij naar de hemel gaan?'. Ze stelde me snel gerust, zoals ik er nu zeker van ben: je bent geaccepteerd in de hemel en dat heeft niets te maken met hoe je sterft. De enige manier waarop we in de hemel worden aanvaard, is een persoonlijke relatie met Jezus," zei ze.

Dominee Stoecklein had al maanden last van angst en depressie. Enkele uren na zijn poging stierf hij in een plaatselijk ziekenhuis. Dit was aanleiding voor een nationale discussie over geestelijke gezondheid en het taboe dat daar binnen de kerk op rust. Kayla beloofde om depressie bespreekbaar te blijven maken. “Ik geloof voor de volle honderd procent dat Andrew in de hemel is. Andrew had een echte, authentieke en jarloersmakende relatie met Jezus. Duizenden mensen zullen vanwege hem in de hemel zijn,” merkte ze dinsdag op.

Andrews ziekte werd in de loop van de tijd erger en erger. “Door de ziekte verloor hij zijn vermogen om verstandige beslissingen te nemen, helder te denken en zijn gevoelens goed te verwoorden. Als Andrew hier vandaag zou zijn, gezond en sterk, ben ik er zeker van dat hij hetzelfde zou willen doen. Hij wilde niet doodgaan. Ik ben er zeker van dat hij niet langer pijn heeft, hij is volledig genezen en nu op een plaats die veel mooier en prachtiger is dan welke plaats dan ook.”

Lees ook: 30-jarige voorganger stapt na zwaar gevecht met depressie uit het leven en Zoon van overleden voorganger Andrew: “Waarom zei papa geen gedag?”.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher