Hogeschool Viaa

Nieuws

14 september 2018 door Hogeschool Viaa

Nieuw pand voor Hogeschool Viaa

Op woensdag 19 september opent Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, het vernieuwde pand van Hogeschool Viaa. Het gebouw aan Park de Wezenlanden kreeg met een lichte gevel en grote glaspartijen een geheel andere, open uitstraling. Dankzij de renovatie gaat het gebouw van energielabel G naar A.

De hogeschool plande het bouwproces zo dat het gebouw in studiejaar 2017-2018 gewoon open kon zijn en alle lessen konden plaatsvinden. “We hebben vooraf het onderwijsproces en het bouwproces zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. De grootste overlast-veroorzakende werkzaamheden vonden tijdens de vakanties plaats. Daardoor konden we de overlast voor studenten en docenten tijdens de lessen en toetsen zo laag mogelijk houden”, vertelt Bert-Jan Jonker, manager facilitaire diensten.

‘Binnenstebuiten’
Hogeschool Viaa opent op 19 september op een feestelijke manier en onder de titel ‘Binnenstebuiten’ het vernieuwde pand. Die titel verwijst naar de grootste verandering die het pand heeft gekregen: veel glas aan de straatkant. Jonker: “Viaa is gespecialiseerd in het werken met mensen. Wij leiden studenten op die van betekenis willen zijn voor andere mensen. In het ontwerp van de nieuwe gevel laten wij zien hoe studeren, opleiden en onderzoek in de praktijk vorm krijgen. Vandaar ‘Binnenstebuiten’!”

Persoonlijke benadering
Hogeschool Viaa kende dit studiejaar een grote toestroom van nieuwe studenten. “Die studenten hebben we allemaal, samen met hun ouders, uitgenodigd om tijdens de opening met ons kennis te maken. Vanuit die persoonlijke benadering willen we ook in studiejaar 2018-2019 weer kwaliteitsonderwijs realiseren, in ons vernieuwde pand”, aldus Jonker. Met een speciaal startevenement op 4 september - Viaa Doet - trapten alle medewerkers van de hogeschool het studiejaar al af. Het evenement leverde een short movie op die laat zien waar Hogeschool Viaa voor staat. De hogeschool heeft naast medewerkers, studenten en de ouders van de eerstejaars ook alle andere relaties en directe buren uitgenodigd.

Programma
Het feestelijke programma begint met de officiële opening van studiejaar 2018-2019. Speciaal voor eerstejaars studenten en hun ouders is er daartoe een kennismakingsprogramma samengesteld, dat wordt ingeleid door Reinier van den Berg. Van den Berg is voormalig weerman van RTL en heeft een groot hart voor het thema duurzaamheid. ’s Avonds, na de officiële opening, vinden er in de hogeschool duurzame workshops plaats. Om 19.30 uur nodigt de voorzitter van het college van bestuur, Jacob Schaap, burgemeester Henk Jan Meijer uit om het pand feestelijk te openen. Het programma wordt aan het einde van de avond spectaculair afgesloten met een lichtshow.

Energielabel A
Met de afronding van de bouwwerkzaamheden gaat een grote wens van Hogeschool Viaa in vervulling: het gebouw gaat van energielabel G naar A. De hogeschool kon voor deze duurzame oplossing kiezen met dank aan een gesubsidieerde lening van Energiefonds Overijssel. De bijzonder grote energiewinst wordt gerealiseerd dankzij de nieuwe gevel, een warmte-koude-opslag en zonnepanelen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher