Telos-vertaling

Nieuws

14 september 2018 door Grace Publishing House

Telos-vertaling van het Nieuwe Testament is weer beschikbaar

In 1982 verscheen de Telos-vertaling, een leesbare en betrouwbare woordelijke vertaling van het Nieuwe Testament in het Nederlands. Sinds enkele jaren was deze vertaling van het Nieuwe Testament niet meer verkrijgbaar. Grace Publishing House presenteert nu een vernieuwde heruitgave van deze Bijbelvertaling. 

Deze uitgave van het Nieuwe Testament heeft een eigen geschiedenis. Het is gebaseerd op de vierde herziening van de zgn. Voorhoevevertaling, waarvan de eerste versie in 1877 was tot stand gebracht door verschillende leden van de familie Voorhoeve. De uitgangspunten van deze herziening waren onder andere: een vertaling te bieden die, uitgaande van het geloof in de woordelijke inspiratie van de Schrift, zo nauw mogelijk aansluit bij de grondtekst, en die toch leesbaar en begrijpelijk blijft.

De Telos-vertaling bevat:
• Uitvoerige informatie over de ontstaanswijze van het Nieuwe Testament, korte inleidingen tot de Bijbelboeken, verhelderende voetnoten die afwijkende varianten in de grondtekst of alternatieve vertaalmogelijkheden vermelden, en talrijke verwijsteksten in de kantlijn.
• Een woordenlijst van enkele belangrijke woorden met hun betekenissen, een beschrijving van maten, gewichten, geldsoorten en Joodse partijen; een overzicht van de familie van Herodes en het leven van Christus, en een tijdtafel van het Nieuwe Testament.

Lees hier meer over de Telos-vertaling en om de vertaling te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher