doneren

Nieuws

13 september 2018 door Dick van den Bos

Wat zou Jezus doen? Nike-schoenen weggeven of verbranden?

In Amerika is een grote rel ontstaan rondom het merk Nike. Het miljardenbedrijf heeft een campagne uitgezonden waarin de omstreden Colin Kaepernick te zien is. Kaepernick is een basketballer die weigerde te staan bij het afspelen van het Amerikaanse volkslied, omdat hij het oneens is hoe donkere mensen in het land behandeld worden.

Veel conservatieve Amerikanen zijn woedend, waaronder ook veel christenen, omdat deze man geen respect zou hebben voor Amerika - en toch neemt Nike hem op in de campagne. Hij heeft ook een vijandige relatie met president Donald Trump.

Veel eigenaren van Nike-producten waren heel boos, omdat de omstreden Colin Kaepernick in de laatste campagne zat. Ze deelden boodschappen op social media: "Vanwege deze campagne draag ik nooit meer Nike!" En ze verbrandden Nike-producten. Maar wat zou Jezus doen?

Een lid van de Claremore Restoration Church in Claremore, Oklahoma, vraagt alle anti-Nike mensen om hun items naar zijn kerk te brengen en ze uit te delen aan daklozen.

Verbranden
Ze vertelde in gesprek met The Christian Post: "Toen ik zag dat mensen hun artikelen weggooiden en verbrandden, vanwege een politiek standpunt, vroeg ik of mensen het aan ons wilden geven, zodat wij het weg kunnen geven aan mensen in diepe nood."

"We proberen het slechte om te zetten in iets positiefs en we vragen: 'Wat zou Jezus doen?' Het gaat niet alleen om Nike, we nemen alles aan om mensen in nood te helpen. Als je iets gaat verbranden, om welke reden dan ook, doneer het gewoon."

Reacties

J
JEZUS zou ze weggeven als tie ze gekregen had!

Gekocht zou Hij ze nooit hebben
REAGEER
Er is overvloed, mensen mogen en kunnen daarvan gebruiken wat ze nodig hebben, Jezus deelt in de Bijbel alleen afgepast uit wat mensen op zeer korte termijn nodig hebben, niets meer. Dingen die niet deugen moeten worden vernietigd, ik kan geen voorbeeld in de Bijbel aanwijzen waar zo'n voorwerp wordt herbestemd, heilige voorwerpen worden altijd nieuw gemaakt. Nike heeft zijn product besmet met afgoderij, dus dat product moet worden vernietigd.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher