Michael Curry en René de Reuver

Nieuws

13 september 2018 door EO

Bisschop Michael Curry zondag bij EO in gesprek met kerkleider René de Reuver

Dit weekend is bij de EO het allereerste interview te zien met bisschop Michael Curry op het Europese vasteland, sinds zijn bijzondere optreden in de huwelijksdienst aan het Engelse hof. Kerkleider en scriba van de Protestantse Kerk in Nederland dominee René de Reuver gaat zondag met hem gesprek in het programma ‘Love is the only way’.

Dominee René de Reuver gaat in dit programma op zoek naar het geheim van de huwelijkspreek die vele harten verwarmde. Hij heeft hier een goede aanleiding voor. Zondag 16 september is het ook Kerkproeverij in Nederland. Nederlandse kerken zetten dan hun deuren open voor iedereen om weer naar de kerk te komen. Kunnen zij iets leren van bisschop Michael Curry?

Net als in de huwelijksdienst van prins Harry en Meghan Markle wijst bisschop Michael Curry op de liefde. Het tegenovergestelde van liefde is onverschilligheid stelt hij. Kerken kunnen dit verhaal verder vertellen door de liefde concreet te laten blijken in betrokkenheid bij iedereen. Bisschop Michael Curry laat in dit unieke interview het verhaal achter de preek horen. Wat drijft hem? Wat is de diepere gedachte achter zijn unieke preek?

In Blauw Bloed tv zullen op zaterdag ook al beelden te zien zijn van dit interview.

Uitzendgegevens

  • Zaterdag 15 september, 19.30 uur, NPO 2: Blauw Bloed met fragmenten van het interview van René de Reuver met Michael Curry
  • Zondag 16 september, 12.00 uur, NPO 2: Michael Curry, Love is the only way - De man achter de preek voor Harry en Meghan en zijn boodschap voor Nederland

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher