Maddoc

Levensverhaal

13 september 2018 door Hour of Power

Christelijke rapper: "Ik schreeuwde het uit naar God"

De hiphopgroep Damascus deelt door middel van hun muziek verhalen die uit het leven gegrepen zijn. In deze uitzending interviewt Jan van den Bosch Maddoc, één van de leden.

Maddoc: "De naam Damascus is een verwijzing naar het Bijbelverhaal waarin Paulus op weg gaat naar Damascus om christenen te vervolgen en door God wordt stilgezet. Hij is drie dagen blind en terwijl hij in de stad verblijft, gaat hij nadenken over wie hij is en wat hij wil met zijn leven. Hij maakt een keuze om God radicaal te volgen. Wij willen zijn als een stad waarin je even stilgezet wordt, waarin je misschien wel herkenbare gedachten vindt en een nieuwe koers gaat uitzetten."

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Maddoc vervolgt: "Wij zijn heel open en eerlijk over wat we meemaken. We willen niet preken, dat kunnen we niet en dat willen we ook niet. We willen gewoon herkenbare verhalen delen."

Depressie
Een van de dingen die Maddoc persoonlijk deelt, is de tijd waarin hij depressief was. Maddoc: "Het was in het begin van mijn twintiger jaren, ik deed van alles en nog wat tegelijk. Op een vakantiepark in Texel stortte ik helemaal in. Ik kreeg last van hartkloppingen en vlekken voor mijn ogen. Ik had dat nog nooit eerder meegemaakt ik wist niet wat me overkwam. Ik dacht: even een paar dagen uitrusten en het komt wel goed. Maar uiteindelijk heeft het 2,5 tot 3 jaar geduurd. Ik vertrouwde mijn lichaam niet meer. Ik had nachten dat ik 7 uur ‘s morgens nog niet geslapen had. Woelen, ronddolen en in mijn geval ook bidden. Ik schreeuwde het uit naar God: er moet iets komen, een warm gevoel, liefde of licht maar er kwam niks en het bleef hartstikke stil. Je zegt altijd God is goed, maar als je het niet ervaart: wat dan?"

Tenslotte: "Als ik terugkijk zie ik dat mijn geloof nu wel dieper geworteld is. God kwam niet op het moment dat ik het naar Hem uitschreeuwde. Maar ik zag Zijn kracht wel door kleine dingetjes. Dat kan een dag zijn waarop het wat beter gaat, of mooi weer. Mijn geloof was altijd vrij simpel, nu weet ik dat er ook veel ellende kan zijn en dat God daarin toch aanwezig kan zijn."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher