God

13 september 2018 door Jeffrey Schipper

Jongen die tien jaar gelooft weet nog steeds niet of hij naar de hemel gaat

'Ik ben ongeveer tien jaar geleden tot geloof gekomen na een leven vol geweld, drugsverslaving, diefstal, enz. En over veel dingen heb ik na tien jaar nog geen overwinning! Nog steeds weet ik niet hoe ik naar de hemel kan gaan. Moet ik mijn leven aan God geven om gered te worden? Moet ik Jezus volgen om gered te worden?,' aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Geweldig om te horen dat je tot geloof gekomen bent!," antwoordt ds. D. van der Wal. "Want dat is het allermooiste en belangrijkste tijdens ons leven hier en nu. Maar in jouw vragen en de manier waarop je ze stelt proef iets van verwarring." De christelijke gereformeerde predikant wijst op een bekende uitspraak van Jezus: 'Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.'

Van der Wal: "De Heere Jezus legt hier de volle nadruk op het geloof in Hem als de enige weg om gered te worden. Dus wat is nodig om gered te worden? Geloof in Jezus Christus, de Zoon van God. (...) Geloven in Jezus Christus heeft alles te maken met liefde (denk ook nog even aan Joh. 3:16). Liefde voor God boven alles en liefde voor onze naaste als voor onszelf. En door die liefde worden we in beweging gezet. 

Je kunt het een beetje vergelijken met een verliefd stelletje. Die twee hebben alles voor elkaar over, als ze maar bij elkaar kunnen zijn. Ze doen alles voor elkaar. Dat doet de liefde! Zo behoort het ook te zijn in ons leven met God. We hebben gezien, gehoord en zijn gaan geloven dat Gods genade zo groot is dat Hij mij wil en kan redden. Die liefde die we daarin zien is zo groot, dat zet ons in beweging.

Dus samenvattend: inderdaad, geloof alleen kan je redden. Maar door en vanuit jouw geloof zal je leven veranderen. Een geloof dat niet zichtbaar wordt in het dagelijks leven is geen geloof. Lees bijvoorbeeld Jakobus 2:14-26."

Lees hier het volledige antwoord van ds. D. van der Wal.

Foto: Twitter

Reacties

H
Dat de ziel na ons overlijden naar de hemel gaat, komt uit het Griekse heidendom, dat sinds de 4de eeuw het christendom is binnengeslopen. De mens is uit de aarde genomen en geformeerd naar het beeld van God, met de bedoeling dat hij de aarde zou beheren en beheersen. Na zijn overlijden wordt zijn lichaam weer in de aarde opgenomen, waar het wacht op de terugkeer van de Heer. Dan wordt het opgewekt en leeft dan met zijn Koning (Jezus) wederom op aarde. Want wij zijn aardlingen en geen hemellingen. Wij hebben zelfs niets in de hemel te zoeken.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher