Nieuws

12 september 2018 door Hendriëlle de Groot

Chinese communisten verbranden Bijbels (video)

Chinese communistische functionarissen hebben Bijbels verbrand en christenen gedwongen om papieren te ondertekenen waarmee ze afstand doen van hun geloof. Dit is onderdeel van China's voortdurende hardhandige optreden jegens religie.

ChainaAids voorzitter Bob Fu, wiens groep waakt over de vervolging van gelovigen in 's werelds meest bevolkte land, heeft vorige week op Twitter een video gedeeld door activisten die het verbranden van Bijbels laat zien.

Fox News merkte op dat, naast het verbranden van Bijbels en het afnemen van kruizen, autoriteiten de laatste tijd christenen hebben gedwongen om papieren te ondertekenen waarmee ze hun geloof afzweren. Anders lopen ze het risico van school te worden gestuurd of sociale uitkeringen te verliezen.

“De internationale gemeenschap moet gealarmeerd en verontwaardigd zijn vanwege deze flagrante schending van vrijheid van godsdienst en overtuiging,” zei Fu.

Het harde optreden tegen gelovigen en kerken is al jaren aan de gang. Reuters berichtte over een van de grootste niet officiële protestantse kerken in Beijng, waarbij ambtenaren 'illegaal promotiemateriaal' in beslag namen.

Bekijk hieronder de video:

Reacties

Als dit korans waren geweest.......Maar het zijn " slechts", Bijbels en (westerse) christenen zijn wel met andere dingen bezig dan hier op reageren.Dus China ga rustig je gang....

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher