Nieuws

12 september 2018 door Hendriëlle de Groot

Bijbelleraar doodgeschoten door politieagent die het verkeerde appartement binnenging

Een klein, christelijk college in Arkansas, een kerk in Dallas en de familie van de 26-jarige Botham Shem Jean zijn in rouw, nu de geliefde aanbiddingsleider donderdagavond in zijn eigen appartement is doodgeschoten door een politieagent die toen geen dienst had, schrijft The Christian Post.

'“Ik heb mijn moeder nog nooit zo horen huilen”, vertelde de 17-jarige Brandt Jean aan CNN over het moment waarop hij hoorde dat zijn oudere broer was overleden.

Botham werd donderdagavond neergeschoten in zijn appartement in de buurt van het centrum van Dallas, door politieagent Amber Guyger, die ook in zijn gebouw woont.

De vier verdiepingen van de South Side Flats zien er hetzelfde uit, met betonnen vloeren en bruine deuren. Guyger zou naar verluidt niet hebben opgemerkt dat er voor de deur van Botham een rode deurmat lag. De man die hij op het oog had, had geen deurmat. Toen Guyger haar sleutel in de deur stopte, was deze ontgrendeld, waardoor de deur openging. De lichten waren uit en ze zag een figuur in de duisternis. De agente dacht dat het appartement werd beroofd. Ze trok haar pistool en vuurde twee keer, waarbij Botham eenmaal werd geraakt. Pas nadat ze de lichten had aangezet besefte ze dat ze zich in het verkeerde appartement bevond.

Een video van buiten het gebouw laat Guyger op haar telefoon zien, die buiten het appartement heen en weer loopt en huilt na het schieten. Er worden ook paramedici getoond, die een man op een brancard verplaatsen en reanimatie verrichten.

Ze werd zondag gearresteerd op beschuldiging van poging tot doodslag, maar werd zondagavond vrijgelaten uit de gevangenis van Kaufman County, na het betalen van een borgsom van 300.000 dollar.

De familie van Botham is afkomstig van het Caribische eiland St. Lucia. Zijn moeder, Allison Jean, is een voormalig ambtenaar van de St. Lucia die New York bezocht op het moment van zijn overlijden. “Ik kon het niet geloven toen we die oproep kregen. Het voelt als een nachtmerrie. Ik zou willen dat hij kon ontwaken. Mijn zoon beïnvloedde de levens van velen. Ik krijg telefoontjes van over de hele wereld. Mijn land, St. Lucia, is geraakt.”

Reacties

Wat een drama, je kunt m.i. niet eens zeggen wat een rechtvaardige manier van afhandelen is. Ik denk dat die politieagente oververmoeid was na 15 uur werken, in combinatie met een deur die niet goed was afgesloten en duisternis. Toen schoot ze in een reflex op iemand die bewoog.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher