Italië vlag

Nieuws

11 september 2018 door Jeffrey Schipper

GKv-predikant juicht: Italiaanse regering wil koopzondagen beperken

Als het aan de Italiaanse regering ligt, wordt het dit jaar nog vrijwel onmogelijk om op zondag te winkelen in grote winkelcentra, maakt de NOS duidelijk. Ds. Jan Haveman, gereformeerd-vrijgemaakt predikant in Emmen, is hier blij mee. "Linksom or rechtsom breekt vanzef wel weer het besef door dat de rustdag niet voor niets een scheppingsordening is!," reageert hij via Twitter.

Tot verdriet van de vakbonden en de katholieke kerk werden de openings- en sluitingstijden in 2012 versoepeld om de Italiaanse economie te stimuleren. Daardoor is het voor winkels mogelijk om 7 dagen per week, 24 uur per dag open te zijn. Vice-premier Di Maio van de populistische Vijfsterrenbeweging wil dat hier een einde aan komt om zo familietradities te beschermen. Zijn wet moet ervoor zorgen dat winkels slechts een paar zondagen per jaar open zijn.

Ook SGP-raadslid Tom de Nooijer juicht dit besluit toe. "Die Italianen hebben het begrepen. Eerst werden koopzondagen gestimuleerd, maar toen kwamen ze erachter dat het slopend is voor kleine ondernemers en familietradities. Nu worden de koopzondagen weer ingeperkt. Dan heb je lef."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify