Nieuws

11 september 2018 door Jeffrey Schipper

Evangelische krant Uitdaging trekt de stekker eruit

Na de uitgave van 423 exemplaren van de evangelische krant Uitdaging ziet oprichter Leo Habets geen andere weg meer dan de stekker eruit te trekken.

Uitdaging kampt al jaren met financiële problemen. "We werkten met een zeer beperkt budget en door het abrupt instorten van de inkomsten is het haast onmogelijk geworden om nog openstaande rekeningen te betalen." Vanwege de financiële malaise besloot Uitdaging in 2015 om de uitgave van het maandblad stop te zetten. Voormalig uitgever Chris Ouweneel constateerde dat "dat het steeds moeilijker werd om het hoofd boven water te houden."

Daar komt ook nog bij dat Leo Habets lijdt aan darmkanker. "Afgelopen week werd ik opnieuw geopereerd aan mijn darm, die nu bezaaid is met tumoren. Daarbij heb ik een kunstmatige uitgang gekregen. (...) Door mijn ziekte en het plotselinge stoppen van Uitdaging zijn wij zakelijk in problemen gekomen. (...) Ik vraag de Heer iedere dag om oplossingen, zodat wij het traject Uitdaging op een waardige manier kunnen afsluiten."

"In het verleden hebben wij leningen gevraagd van christenen die een deel van hun reserves wilden inzetten binnen het werk voor de Heer. Meestal liep dat prima: leningen werden aangegaan en na verloop van tijd weer terugbetaald. De grootste lening gevers aan Uitdaging zijn mijn vrouw en ik. Vanuit onze oude dag voorziening hebben wij gaandeweg een fors bedrag aan leningen geïnvesteerd binnen het werk. Ook wat de nog uitstaande leningen betreft kan ik alleen maar bidden en hopen dat de Heer ons genadig zal zijn zodat wij aan al onze verplichtingen kunnen voldoen."

Verder overweegt Habets om de naam 'Uitdaging' en het adressenbestand van duizenden toegewijde evangelische christenen volgens de wettelijke regels te verkopen. "Ook de website zal uiteindelijk te koop zijn. Verder kunnen wij belangstellenden in contact brengen met onze gekwalificeerde medewerkers, die tegen geen (of een kleine) vergoeding hun werk met hoge inzet hebben gedaan." Het liefst verkoopt hij Uitdaging in z'n geheel "zodat de zo noodzakelijke berichtgeving naar evangelische christenen in deze eindtijd door kan gaan."

"Hoe dan ook, ik moet stoppen met Uitdaging. Mijn gebed is dat God ons via lezers zoals u de genade schenkt het project Uitdaging goed af te sluiten. Misschien hebt u mogelijkheden mee te helpen dat wij al onze verplichtingen kunnen nakomen."

Lees hier het volledige bericht van Leo Habets.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify