Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 september 2018 door Jeffrey Schipper

Andries Knevel wijst op kwalijke rol moeder Howick en Lili

EO-coryfee Andries Knevel verbaast zich over de heftigheid waarmee de ChristenUnie-achterban in opstand kwam tegen een rechterlijke uitspraak in de kwestie Howick en Lili. "De kinderen blijven, dat is mooi. Maar wel via liegen, bedriegen en chantage van moeder," schrijft Andries Knevel via Twitter.

De Raad van State besloot in augustus dat Lili en Howick naar Armenië uitgezet mochten worden. De tieners kregen de eerste afwijzing al in 2009, maar hun moeder bleef jarenlang doorprocederen. Hierdoor groeiden de kinderen in Nederland op. De twee kinderen vluchtten vrijdagavond en besloten onder te duiken op de dag dat zij uitgezet zouden worden. Harbers liet zaterdagmiddag weten dat Lili en Howick toch mochten blijven.

De rechtbank in Amsterdam besloot vrijdagavond dat het tweetal zaterdag het land uit moet worden gezet. Knevel valt over het gemak waarmee de ChristenUnie-achterban dit besluit aan de kant heeft geschoven. "Zaterdag wonnen de genade en de leugen. Wrang voor mensen die wel het recht volgden. En nu weg zijn." 

Knevel krijgt via het sociale medium bijval van baptistenvoorganger Joël Boertjens. Hij vindt dat er sprake is van anarchie. "Er waren tijden dat de rechter besliste. Nu is de publieke opinie blijkbaar leidend. Wat uitgevoerd zou worden door de staatssecretaris totdat het hem vanwege het volksgericht te heet onder de voeten werd."

De EO-presentator kreeg veel kritiek op zijn tweet. Samuel Gerrets schrijft: "Wanneer we kijken naar recht, dan heeft het recht van het kind gewonnen. Wanneer we kijken naar genade, dan verbaas ik me dat u naast genade nog enig verwijt laat bestaan. Dat is niet hoe genade werkt." Volgens Cora Otter, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Ede kwam "de onrust in ChristenUnie-kring vooral door het uitgangspunt dat kinderen niet afgerekend hoeven te worden op fouten van anderen (waaronder moeder). Dat is een waardevol christelijk principe!"

Later nuanceerde Knevel zijn tweet. "De strekking van mijn tweet blijft staan. Maar de toon en woordkeuze waren niet goed. Ik vervang 'liegen, bedriegen en chantage' door 'niet de waarheid spreken'."

Reacties

F
Ik ben het met Andries Knevel eens.

G
Sterk oneens met Andries! De onvoorwaardelijke liefde van een liefdevolle moeder heeft hier 'en plein public' gezegevierd. Als een goed geaarde vader en een waar christen, zou Andries ook moeten weten dat elk kind met zo'n geschiedenis maar ook elke 'vreemdeling' met goede intenties in Nederland welkom is. Dat er een rechtmatige inbreuk op de Trias Politica heeft plaatsgevonden door een politicus met voor hem electorale overwegingen, neem ik op de koop toe.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.