Tijs van den Brink

God

11 september 2018 door Trouw

Tijs van den Brink: "Ik vind het moeilijk om te blijven geloven"

"Vroeger was de kerkgang een beetje een moetje, tegenwoordig ga ik graag en veel omdat ik het best wel moeilijk vind om te blijven geloven," zegt Tijs van den Brink in gesprek met Trouw. Het dagblad interviewt iedere twee weken iemand aan de hand van de Tien Geboden. Dit keer is de beurt aan de EO-presenator.

Naar aanleiding van het vierde gebod - Gedenk de sabbatdag - zegt Van den Brink: "Ik kom uit de wereld van de Gereformeerde Bond, waar alles wat in de Bijbel staat, van kaft tot kaft, voor waarheid wordt aangenomen. Ik geloof niet meer dat de aarde in zes dagen werd geschapen en de vraag die zich nu opdringt is: wat ­betekent dit voor mijn andere ‘zeker-heden’? Geloof ik straks ook niet meer dat Jezus uit de dood is opgestaan? Die grens wil ik absoluut niet over."

Bij het vijfde gebod - Eer uw vader en moeder - komen zijn "zeer gelovige ouders" ter sprake. Van den Brinks vader kon behoorlijk streng voor hem zijn. "Ik denk dat ik dit pas echt begreep toen ik hem op een dag ‘betrapte’ in zijn ­studeerkamer. Daar zat hij op de grond, op zijn knieën, te bidden. Ik zag hem en dacht: hij meent het dus. Het beeld van die biddende vader, hielp me te ­begrijpen dat zijn ‘regels’ ergens ­vandaan kwamen."

Van den Brink gaat niet uit gewoonte naar de kerk. "Ik wil graag iets van Hem horen of zien, want de tekenen van Gods aanwezigheid liggen momenteel, voor mij ­althans, niet voor het oprapen."

Lees hier het volledige interview met Tijs van den Brink.

Foto: EO

Reacties

J
Beste Thijs, misschien moet je eens stoppen met dat negatieve programma "Adieu God" en ga eens een positief programma maken, zoals Feike te Velde destijds deed met "God verandert mensen". Dit kan niet alleen voor de kijkers, maar ook voor jou wel eens een zegen zijn.
REAGEER
Jammer dat er ook hier weer aan de 6 scheppingsdagen getornd wordt :-(
REAGEER
Vooral je Bijbel blijven lezen Thijs, alleen van de preken ga je het niet redden. Let vooral op hoe vaak God de eer van de schepping opeist. Vraag je dan af of je menselijke meningen daarbovenuit moet laten stijgen.
REAGEER
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify