Young & Holy

Dagelijks leven

11 september 2018 door Young & Holy

Hoe we jongeren op moderne wijze een Bijbelverhaal intrekken

Negentig procent van de kinderen en jongeren zijn onbekend met Bijbel. Er zijn jongeren die zich afvragen of er in kerken wordt gerekend als ze het liedbord met de nummers zien. Leerlingen schreeuwen ‘karma’ op het schoolplein.

Maar, hoeveel Bijbelverhalen vertellen ons dat je krijgt wat je niet verdiend! Dat is een boodschap die relevant is voor alle jongeren. Musea en pretparken werken volop met Virtual reality (VR), deze eigentijdse manier willen wij inzetten om jongeren te bereiken met verhalen uit de Bijbel. Young & Holy gelooft dat we hier een sleutel hebben om jongeren opnieuw uit te dagen en te prikkelen met de Bijbel.

"Door middel van Vitual Reality kun je jongeren als het ware een Bijbelverhaal intrekken," zeggen de initiatiefnemers namens Young & Holy. "Ze maken er actief deel van uit. Door opdrachten en aanwijzingen reageren ze op wat er gebeurt en wordt een link gelegd met hun leven. Het betekent dat de deelnemers voor onverwachte dilemma’s komen te staan die emoties losmaken, ze laat reflecteren en ze voor levensvragen zet. De VR gaat op en af. Zo komt de Bijbel heel dichtbij.”

Het betekent dat de deelnemers voor onverwachte dilemma’s komen te staan die emoties losmaken, ze laat reflecteren en ze voor levensvragen zet.

Tien jongeren kunnen tegelijk de Storyroom beleven. Dit duurt ongeveer een uur. Ze krijgen een VR-bril op en maken daarmee actief deel uit van het Bijbelverhaal. Het Young Holy team gaat heel Nederland door met de Storyrooms.

Young & Holy is een interkerkelijke organisatie die onder leiding staat van Corjan Matsinger en Marian Timmermans. “Wij hebben de missie om het geloof onder kinderen en jongeren in Nederland aan te wakkeren. Hiervoor zijn ze altijd op zoek naar innovatieve producten die ingezet kunnen worden om dit doel te bereiken”.

Om dit project te laten slagen draait alles om goed geproduceerde filmpjes vindt Floris Weijs: “De doelgroep jongeren(14+) is super kritisch, als jij vanaf het begin niet de juiste snaar weet te raken haken ze direct af.” Om de kwaliteit te garanderen werkt Young & Holy samen met een bedrijf wat wereldwijd ervaring heeft op het gebied van virtual reality. Weijs: “We willen de levens van jongeren veranderen en dat kost geld.”

Een groot deel van de financiering van dit project is gerealiseerd door middel van fondsen, samenwerkingen en andere sponsoren, maar om het plan te laten slagen hebben ze nog geld nodig. Daarvoor is Young and Holy een crowdfunding actie begonnen. Op deze manier hopen ze de laatste 7.500,- euro binnen te halen om het project van start te gaan. Geloof jij ook dat de Bijbel relevant is voor iedere jongere? Help mee, doneren kan via deze website.

Wil je met jongerengroep de Storyroom bezoeken of in jouw woonplaats laten komen? Stuur dan een e-mail.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher