Otto Grevink

Dagelijks leven

12 september 2018 door MijnKerk.nl

Met deze app krijg je de rust van het klooster in je binnenzak

"Toen ik meer grip op mijn dagindeling wilde krijgen, stuitte ik op de app Benedictime. Die app hielp me om meer rust in te bouwen en met de juiste taken te beginnen," schrijft ds. Otto Grevink in een nieuwe blog op MijnKerk.nl.

Grevink: "Deze app is geënt op het kloosterleven van de Benedictijnen die leven onder het motto ‘bid en werk’, ‘ora et labora’. Ik maakte dat kloosterleven mee tijdens een cursus in Koningshoeven, waar ook La Trappe wordt gebrouwen. Hier wordt het werk steeds begonnen, afgesloten én onderbroken door rustmomenten. Dat zijn korte vieringen waar alle monniken naartoe gaan. Stoort dat niet? Ja, en dat is juist de bedoeling. Het stoort onze dagelijkse drukte om ons weer even te richten op wat verder reikt en dieper gaat dan die dagelijkse drukte.

Met de app kun je dat ‘storen’ inplannen. Je krijgt keurig een melding (met als je wilt kerkklokken of wat dan ook). En ja, dan moet je dat wel gaan doen natuurlijk; iets lezen, bidden, stil zijn, wandelen of wat dan ook. (...) De winst van de app zat voor mij in het begin van de dag. En dat neem ik de rest van de dag mee."

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher