roept tot mij Rotterdam

God

12 september 2018 door Hendriëlle de Groot

Unieke gebeurtenis in Rotterdam: christenen bijeen om zonden te belijden

Vanuit het Voorgangersoverleg Rotterdam (VOR Pinkster – en Evangelische kerken) wordt er 15 september een plechtige bijeenkomst uitgeroepen: de Roep tot Mij Rotterdam dag. Frank Pot, de initiatiefnemer en visiedrager, vertelt erover.

Waarom is dat nodig, zo’n verootmoedigingsdag? “Omdat wij met elkaar zien dat er een nood is in de stad, waarbij het lijkt alsof de duisternis toeneemt. Je leest overal dat het aantal moorden en misbruik steeds meer aan het toenemen is. Wij herkennen niet zo zeer dat de duisternis krachtiger is, maar dat het licht aan het afnemen is. God laat door de Bijbel heen zien dat als het volk zich van God afkeert, er chaos ontstaat.”  

Hij citeert twee Bijbelverzen: 2 Kronieken 7: 14 en Joel 2: 15. “God roept op om het land te vergaderen om zich te verootmoedigen. Naar aanleiding daarvan roepen wij ook op tot de samenkomst. Het is een terugkeren naar God. 15 september is ook de sjabbat van de terugkeer, wij hebben gehoor daaraan gegeven. Wij willen ons bekeren van de zonde van de kerk. God geeft de belofte dat een land hersteld gaat worden, wanneer wij naar Hem terug keren.”

Over welke zonden hebben we het dan? “Het vergieten van onschuldig bloed: abortus, maar ook moorden, de lust en onreinheid die er heerst, met alle zonden die ermee gepaard gaan. Denk ook aan misbruik, verkrachting, het volgen van andere goden en het verheerlijken van het lichaam.”

Er zijn ongeveer veertig kerken betrokken bij het voorgangersoverleg, wat het volgens Pot uniek maakt. “Op deze schaal is het nog niet voorgekomen, het wordt een unieke gebeurtenis.” Ook bij de bidstond voor de stad is de belangstelling sterk gegroeid. Waar er eerst twintig mensen waren, zijn dat er nu zo’n honderd.“ Wat het volgens hem bijzonder maakt, is de toegenomen eenheid tussen de verschillende gemeenten in de stad. 

De dag wordt gehouden in de Volle Evangelie Gemeente de Schutse, aan de Jacob Loisstraat 49a in Rotterdam. Het programma begint om 9 uur en eindigt om kwart voor vijf ’s middags. “Het is in een aantal blokken verdeeld: verootmoediging, verzoening, proclamaties over de stad,” zegt Pot. “Daarbij wordt het woord uitgesproken en vanaf het podium geleid in gebed, waardoor het erg interactief is. Als mensen komen, is dat een bijzondere gebeurtenis. Wij zijn op zoek naar mensen die komen bidden.

Het zit ‘m niet zozeer in de sprekers, maar in gehoor doen aan de oproep: de kerk is meer veranderd door de wereld dan de wereld veranderd is door de kerk. Wij willen zelf die verantwoordelijkheid op ons nemen. Het zou geweldig zijn als er ook een Roep tot Mij Den Haag of een Roep tot Mij Utrecht komt… “

Lees hier meer over Roep tot Mij Rotterdam.

Reacties

Dat zouden we met zijn allen vaker moeten doen : Zonden belijden ....
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher