Nieuws

11 september 2018 door ABCvanhetgeloof.nl

Abcvanhetgeloof.nl uitgebreid met zeven nieuwe kernwoorden

De website www.abcvanhetgeloof.nl is uitgebreid met zeven nieuwe kernwoorden (inclusief video’s). De ontwikkeling hiervan is bekostigd met een speciale crowdfundingsactie die in november vorig jaar van start is gegaan. Met deze actie is bijna € 18.000,- bijeengebracht.

De nieuwe kernwoorden zijn Vader, Zoon, Heilige Geest, barmhartigheid, vreze des Heeren, dankbaarheid en wederkomst. Het laatste kernwoord is op verzoek van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Nieuwpoort ontwikkeld, die ook voor de financiering van dit kernwoord heeft gezorgd.

ABCvanhetgeloof.nl heeft als doelstelling om in begrijpelijke en eigentijdse taal de diepe inhoud van het christelijke geloof en gereformeerde belijden aan jongeren en kinderen door te geven. Dit gebeurt onder andere door middel van aansprekende filmpjes, verdiepende tekst, Bijbelleesroosters met vragen en verwerkingen. De website maakt geregeld positieve reacties los bij jongeren, ouders, catecheten, ambtsdragers, leidinggevenden en docenten. Zowel persoonlijk als in groepsverband (in het gezin, op catechisatie, jeugdvereniging en in de klas) wordt de website veelvuldig ingezet.

De nieuwe video’s kwamen tot stand met hulp van onder andere dhr. K. Bokma (voormalig directeur van het Reformatorisch Dagblad) en medewerkers van Museum Catharijneconvent en de Heemkundige Vereniging Nuwenspete. Sprekers die deze keer hun bijdrage gaven, zijn ds. K.J. Kaptein (predikant, HHK), Rina Molenaar (lid Raad van Bestuur van stichting Woord en Daad), ds. G.J. Post (predikant, CGK) en Kees Ritmeester (Programmamanager innovatie bij Driestar educatief).

Bekijk hier de nieuwe kernwoorden. Het bedrag van bijna € 18.000,- dat bijeen is gebracht met de crowdfundingsactie, wordt ook gebruikt voor de ontwikkeling van zes nieuwe kernwoorden voor ABCvoorkinderen.nl (de kindervariant van ABC van het geloof). Voor de uitbreiding van ABCvoorkinderen.nl is echter nog een tekort van € 3000,-. We hopen dat in de komende maanden daar ook de laatste benodigde donaties voor binnenkomen. Klik hier voor meer info over de crowdfundingsactie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify