jeruzalem

Nieuws

10 september 2018 door Hendriëlle de Groot

Archeologen denken dat ze de plek van Jezus' eerste wonder hebben gevonden

Archeologen geloven dat ze de plek hebben gevonden van 'Jezus' eerste wonder’, schrijft Faithwire.

“Volgens Johannes 2 voerde Jezus het wonder uit tijdens een bruiloft in Kana. Toen de wijn op was tijdens de viering, veranderde de Zoon van God het water in wijn, wat volgens het Bijbelse verslag Zijn eerste wonder zou zijn.” Archeologen zijn nu, op basis van nieuw onderzoek, ervan overtuigd dat de echte plaats van het wonder, in Kana, feitelijk op een heuvel ligt, acht kilometer verder ten noorden van de locatie die eerder werd aangeduid, meldt The Daily Mail.

Dr. Tom McCollough, die de opgravingen regisseerde, zei dat er drie andere geloofwaardige potentiële locaties zijn voor het Bijbelse Kana "maar nietmand heeft het overtuigende bewijs hiervoor.“ "De pelgrimsteksten die we uit deze periode hebben, die beschrijven wat pelgrims deden, komen heel goed overeen met wat we hebben blootgelegd als vereringscomplex,” legt hij uit. 

McCollough ging verder met te zeggen dat veel van het bewijs dat hem overtuigt van de ware locatie komt van Flavius Josephus, de Joods historicus uit de eerste eeuw. De archeoloog zei dat Josephus‘ werk verwijzingen naar Kana bevat "die geografisch gezien aansluiten bij de locatie van Khirbet Qana en logisch aansluiten bij zijn bewegingen”.

“De verwijzing naar Kana in Josephus, het Nieuwe Testament en in de rabbijnse teksten zou beweren dat het dorp een Joods dorp was, nabij het Meer van Galilea en in de regio van Galilea”, voegde hij eraan toe. “Khirbet Qana voldoet aan al deze criteria.” De ontdekking kan ook wezenlijke consequenties hebben voor het christendom, aldus McCollough, die zei dat de onlangs gevonden locatie een sterk argument zou kunnen zijn voor de authenciteit van het evangelie van Johannes.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher