Joden

Nieuws

10 september 2018 door Israël Today

De wereld telt in totaal 14,7 miljoen Joden

Op de vooravond van het nieuwe Joodse jaar 5779 zijn er in totaal 14,7 miljoen Joden op de wereld, dat is 100.000 meer dan vorig jaar, laat Israël Today weten op basis van berichtgeving van The Times of Israel.

Buiten Israël wonen dus 8,1 miljoen Joden, waarvan 5,7 miljoen in de Verenigde Staten en 391.000 in Canada. In Europa wonen de meeste Joden in Frankrijk, in totaal 453.000. In Duitsland wonen er 116.000 Joden; kort van de Tweede Wereldoorlog woonden er nog 37.000. Israël telt nu 8,907 miljoen inwoners volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is 162.000 meer dan een jaar geleden.

"Ik steek mijn hand uit naar al mijn zusters en broeders op de wereld en nodig hen uit om samen met mij de Joodse identiteit vorm te geven," aldus de nieuwe voorzitter van het Jewish Agency, Yitzchak Hertzog, in zijn nieuwjaarsboodschap.

Reacties

H
Bid alstublieft voor de Joden, Jeruzalem en Israël. Als ons gebed opstijgt, zal de HERE GOD Zijn kracht doel neerdalen. Vooral in deze tijd van opnieuw oplaaiende antisemitische uitlatingen en Jodenhaat. HERE ontferm U.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify