baby

Nieuws

10 september 2018 door Dirk van Genderen | Faithwire

Christelijk echtpaar weigert kindje te laten aborteren

Arrian Corpstein was halverwege haar zwangerschap toen ze schokkend nieuws van haar arts ontving. De echo liet volgens hem zien dat het hersenweefsel van het kindje misvormd was.

Arrian en haar man Drew vroegen een second opinion aan. Ook volgens die andere arts was er inderdaad iets goed mis met de hersenstam van het kindje. Volgens hun eigen arts, dr. Jona Conklin, zou hun baby in het beste geval slechts een paar dagen blijven leven na de geboorte. Het advies was duidelijk: laat jullie kindje aborteren.

Maar de Corpsteins zijn toegewijde christenen en wilden hun kindje beslist niet laten aborteren. "We wisten dat onze baby misschien niet zou blijven leven, maar het was in Gods hand. We baden dat de diagnose onjuist zou zijn." Op Hem stelden ze hun hoop, hun vertrouwen.

"We wisten dat onze baby misschien niet zou blijven leven, maar het was in Gods hand. We baden dat de diagnose onjuist zou zijn."

Het was al een wonder dat hun kindje niet te vroeg werd geboren. Op 29 juli jl. werd hun zoontje Matthew geboren. En zijn situatie bleek veel minder ernstig te zijn dan wat de artsen hadden verwacht. Al heel snel begon de kleine Matthew te drinken bij zijn moeder. Zo zie je maar dat je voorzichtig moet zijn met de uitkomsten van zwangerschapsonderzoek.

Omdat de artsen er nog steeds vanuit gingen dat hij maar kort zou leven, moest hij vrijwel direct een MRI-scan ondergaan. Uit die test bleek dat de diagnose van de artsen tijdens de zwangerschap onjuist was geweest. De hersenen van de kleine Matthew was volledig goed gevormd. Wel bleek hij enkele vochtophopingen in zijn schedel te hebben, wat volgens de neurochirurg goed met een drain kan worden afgevoerd. "Ik doe wel dertig van zulke operaties per jaar, Matthew heeft alle kansen op een normaal leven."

Kort na de geboorte kreeg baby Matthew een meningitis ontsteking in zijn hersenen, zodat de drain tijdelijk moest worden verwijderd en hij moest worden opgenomen op de intensive care. Volgens zijn vader is hij nu gelukkig weer aan de beterende hand.

Dit bericht verscheen via Faithwire in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

J
Medici zijn de nieuwe afgoden.

God zij dank zijn er nog Christenen die niet buigen voor afgoden!

REAGEER
A
Welke huisartsen zijn nog betrouwbaar in Nederland?

Schizophreen gedrag als hulpverlener, en abortusdealer.

God ziet alles, halleluja.Shalom
REAGEER
Zo zie je maar dat God het laatste woord heeft ondanks het nieuws en de voorspellingen van de artsen. Hem kun je vertrouwen, tegen alle verwachtingen van wie dan ook in.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify