Nieuws

10 september 2018 door Helderblauw bv

Startsymposium Kerkacademie over Kerkbeheer en -bestuur: moet het professioneler?

Op donderdag 13 september 2018 start de Kerkacademie met een symposium over Kerkbeheer en -bestuur: moet het professioneler? Ineke Bakker, directeur STEK Protestantse Gemeente Den Haag, Leo Fijen, directeur Adveniat en Martijn Rutgers (foto), predikant en evangelist in pioniersgemeente Oase voor Nieuw-West in Amsterdam, presenteren op het symposium hun visie.

Tijdens dit symposium in de Sint-Joriskerk in Amersfoort praat Hella van der Wijst, EO presentatrice, aan tafel met de sprekers over het thema door. Hoe zorgen we ervoor dat de kerk door blijft draaien? Beschikbare tijd en financiële middelen worden immers schaarser. Dat dwingt tot optimaal gebruik ervan. Is professionalisering dan het antwoord? Zijn kerken niet juist de plekken waar de lat niet zo hoog hoeft te liggen? Maar… in hoeverre kunnen kerken dan nog meekomen in de huidige tijd? Deelnemers aan het symposium kunnen meepraten over en bij ‘De kerk draait door’.

Het symposium start om 16.00 u en de afsluiting is om 18.30 u met een hapje en een drankje. Deelname is gratis, wel is aanmelding noodzakelijk via deze website.

Het bedrijf Helderblauw start met dit symposium onder de naam Kerkacademie een cursusinstituut voor kerkelijk werkers, zowel vrijwilligers als beroepskrachten. Met deskundige sprekers wil Kerkacademie deze werkers in de kerk toerusten. Dat verhoogt optimaal gebruik van beperkte tijd en financiële middelen. De cursussen zijn niet inhoudelijk theologisch of dogmatisch van aard. Personen uit alle kerkelijke denominaties moeten elke afzonderlijke cursus kunnen volgen.

Helderblauw is tevens organisator van de Kerkenbeurs en uitgever van Kerkmagazine, beiden gericht op de facilitaire kant van kerken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify