Nieuws

07 september 2018 door Baptisten Seminarium

‘Zwakkelingen en prutsers’: Baptisten Seminarium viert 60’ste verjaardag

Het Baptisten Seminarium bestaat dit jaar zestig jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere opening van het nieuwe collegejaar, op vrijdag 7 september in het Baptist House aan de Postjesweg 150 in Amsterdam. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

September 1958. In de nadagen van de verzuiling richt de Unie van Baptistengemeenten een eigen seminarium op in Utrecht. De kerken in Nederland zijn dan nog goed gevuld, de term secularisatie is nog ver van ons bed. Zestig jaar later is de wekker gegaan en lanceert het seminarium een nieuw curriculum met een stevig missionaire inslag.

Maar wat betekent dit voor voorgangers en leiders die worden opgeleid voor een kerk in de marge? Dr. Jan Martijn Abrahamse (foto) opent het zestigste seminariumjaar met een prikkelend college over het ambt in een post-dominerende kerk, onder de titel ‘Zwakkelingen en prutsers’.

Naar verwachting zullen op 7 september tevens negen studenten afstuderen en hun diploma of getuigschrift in ontvangst nemen. Daarnaast zullen diverse oud-studenten op originele wijze van zich laten horen. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify