Bisschop De Korte

Nieuws

07 september 2018 door Kerknet | Katholiek Nieuwsblad

Misbruikschandaal: Bisschop De Korte laat brief voorlezen in kerken

Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch laat dit weekend in alle kerken van zijn bisdom een brief voorlezen naar aanleiding van de pijn en het verdriet door de recente berichtgeving over seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk, meldt Kerknet.

In de brief reageert de Bossche bisschop op het nieuws over seksueel misbruik door geestelijken in de Verenigde Staten. Onlangs werden meer dan 300 priesters in de Amerikaanse staat Pennsylvania beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen. Het misbruik speelde zich af over de afgelopen zeventig jaar en is gepleegd in zes van de acht bisdommen in Pennsylvania. Ook gaat De Korte in op de beschuldiging aan het adres van paus Franciscus dat deze niet adequaat zou hebben opgetreden.

In de brief schrijft de bisschop het volgende: "Religieuzen, priesters en bisschoppen zijn in het recente verleden ontrouw geweest aan hun roeping," citeert het Katholiek Nieuwsblad. "Ze hebben misdrijven gepleegd en levens van mensen ernstig beschadigd. Door hun gedrag hebben zij mensen niet bij God gebracht maar in veel gevallen het geloof in het hart van mensen op de proef gesteld of zelfs gedoofd. Dat vormt een reden tot diepe schaamte."

Bisschop De Korte herinnert eraan dat de Nederlandse bisschoppenconferentie de aanbevelingen van de Commissie Deetman heeft opgevolgd en dat alle Nederlandse bisschoppen intensief bezig zijn om recht te doen aan de slachtoffers van misbruik en te voorkomen dat er nieuwe slachtoffers worden gemaakt. "Laten wij in deze duistere dagen dicht bij Christus en zijn Evangelie blijven, ook door allen die het moeilijk hebben nabij te zijn."

Lees hier (PDF) de volledige brief van bisschop De Korte.

Foto: EO

Reacties

A
Een Roomse roeping met celibaat is onbijbels.

De oorzaak ligt bij de arrogante Vatikaanse intellectuelen, die als zg "wijzen" God en Zijn woord niet kennen met hun hart, dus geen relatie, maar redenatie.

Lees Mat. 11:25, en BEKEER je tot Jezus.

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify