Kees van der Staaij

Nieuws

07 september 2018 door SGP

Kees van der Staaij verontwaardigd: "Levenseindekliniek blijkt hardleers"

“De levenseindekliniek blijkt hardleers. Erg hardleers,” dat zei SGP-voorman Kees van der Staaij donderdag bij het overleg in de Tweede Kamer over medische ethiek.

Deze week werd bekend dat de kliniek al voor de tiende keer op de vingers is getikt voor onzorgvuldig handelen bij euthanasie. Van der Staaij vraagt om een strafrechtelijk onderzoek. “Het recidiverisico is levensgroot. Als het een ‘normale’ zorginstelling betrof, hadden ze al lang onder zwaar toezicht gestaan of de tent al moeten sluiten.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De SGP is ook erg bezorgd over de verspreiding van chemische middelen die gebruikt worden als zelfmoordpoeder. Minister de Jonge van Volksgezondheid deelt deze zorgen. Hij wil drempels opwerpen om de aanschaf van dit poeder moeilijker te maken, maar komt niet met een verbod. Van der Staaij: “Ik betwijfel of het beleid van de minister wel voldoende effect zal sorteren. Laten we om te beginnen het zogenaamde ‘Handboek De Vredige Pil’, een boek vol zelfmoordtips van de Australische dr. Death, verbieden.”

De SGP wil dat voortaan ook het verstrekken van informatie over zelfmoordmethoden strafbaar wordt gesteld in het Wetboek van Strafrecht.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher