islam christendom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 september 2018 door Omroep Gelderland

Kerk in Barneveld wordt Marokkaans gebedshuis

De protestantse Immanuelkerk in Barneveld komt zeer waarschijnlijk in handen van de Marokkaanse Vereniging Barneveld. Dit zegt woordvoerder Ton van Kattenbroek van de Protestantse Gemeente Barneveld (PGB) in gesprek met Omroep Gelderland.

Inmiddels is er een voorlopig koopcontract getekend en wordt er over de details onderhandeld. Want de PGB stelt wel eisen aan de verkoop. Zo mogen er geen oproepen tot gebed hoorbaar zijn, mag de kerk aan de buitenkant niet van uiterlijk veranderen en mag er geen minaret bijgebouwd worden.

De gemeente Barneveld vindt het vooral belangrijk dat het gebouw de bestemming 'maatschappelijk doel' behoudt. De huidige leden van de Immanuelkerk kunnen straks terecht in de - volgens de PGB - dan 'vernieuwbouwde' Bethelkerk. De kerkleden hebben ook mogen meedenken over hoe die kerk er uit zou mogen zien.

De Barneveldse kerkenraad verwacht dat binnen een half jaar de onderhandelingen zijn afgerond. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Hello Herman

Hoe kan het ook anders, als je een scriba hebt, die eind 2016 dit heeft op te merken:

"Op 31 december 2016 deed De Reuver in Dagblad Trouw de uitspraak dat de Islam een godsdienst van vrede is en de Koran en de Bijbel op ethisch vlak op elkaar lijken: "Als je de Tien Geboden neemt en de Koran, dan kom je eigenlijk op hetzelfde uit".onze oosterburen hebben een niets aan de verbeelding overlatende uitspraak: "zum kotzschen" (= walgelijk; daar word je kotsmisselijk van)

Lenin gaf echter de betere typering: "useful idiots"
Dat we dit nu al mogen meemaken in Barneveld.

Dat ziet er goed uit voor de islamitische omwenteling van het Westen.