Gert-Jan Segers

Nieuws

06 september 2018 door Jeffrey Schipper

Dit zegt Gert-Jan Segers over de omstreden uitspraken van minister Blok

"Nee, ik sluit mijn ogen niet voor haperende of soms zelfs mislukte integratie. Integendeel," vertelde ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers woensdag in het Kamerdebat naar aanleiding van de uitspraken van minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken). 

"Noem mij een voorbeeld van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont (....) en waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet", zei Blok onlangs tijdens een bijeenkomst met Nederlanders die voor internationale organisaties werken. In een Kamerbrief schrijft de VVD-minister dat hij zich in te scherpe bewoordingen heeft uitgelaten. Herhaaldelijk bood Blok zijn excuses aan.

Segers: "Nadat de uitspraken van minister Blok over de multiculturele samenleving naar buiten waren gekomen, heb ik Don Ceder opgebeld. (...) Samen met Don deel ik het geloof in het evangelie en deel ik christelijk-sociale idealen en werk ik met Don samen om daar in de politieke praktijk werk van te maken. En dan vind ik het mooi om te merken dat Don zich niet in de eerste plaats gekwetst voelt door wat minister Blok zei over falende multiculturele samenlevingen, maar dat hij zich als eerste zorgen maakte over de politieke consequenties van de uitspraken voor Europees migratiebeleid.

Toch hebben de uitspraken van minister Blok over het feit dat er geen voorbeelden zijn van geslaagde multiculturele samenlevingen mij geraakt. Zeker doordat de minister ook nog eens zei dat we zelfs genetisch niet geneigd zijn tot samenwerken en samenleven en er daardoor wellicht zelfs niet eens toe in staat zouden zijn. En mijn vraag is: gelooft hij dat echt? Want dan is al onze inzet om van onze eigen multiculturele samenleving een succes te maken hopeloos. En dat kan ik dan weer niet geloven.

Nee, ik sluit mijn ogen niet voor haperende of soms zelfs mislukte integratie. Integendeel. (...) Daar waar er in onze multiculturele en ook multireligieuze samenleving soms sprake is van botsende waarden, zoals rond godsdienstvrijheid en de gelijkwaardigheid van man en vrouw, vind ik ook dat we nog veel strijdbaarder moeten opkomen voor onze vrijheden en de verdediging ervan. Juist daarom ben ik zeer gemotiveerd om de strijd te blijven voeren tegen jihadisme en terrorisme.

Ik ben lid van een wereldwijde kerk en heb in allerlei landen en culturen volgelingen van Jezus ontmoet en een diepe verwantschap ervaren. De kerk waar ik lid van ben is multicultureel en wat er ook mis aan is, ik zal me er nooit bij neerleggen dat het nooit wat kan worden. Sterker, ik geloof dat de multiculturele kerk alleen nog maar mooier gaat worden."

Lees hier de volledige bijdrage van Gert-Jan Segers.

Reacties

J
Multiculturele kerk is mooi!!

Multiculturele samenleving is wat anders, zeker als daar religies bij zitten die de ander niet accepteren als gelijkwaardig, zoals b.v. de Islam
R
Daar zit een zekere waarheid in.
A
Amen, Joop, multiculturele menigte van God's kinderen zoals rondom God's troon, halleluja.

Het probleem zit in multireligieus, wat de wereld niet kan zien omdat het geestelijke wanorde inhoud door satan's misleiding.

Shalom
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify