Israël Iran

Nieuws

06 september 2018 door CIDI

Afgelopen jaar meer dan 200 Israëlische luchtaanvallen op Iran in Syrië

De Israëlische luchtmacht heeft het afgelopen jaar meer dan 200 luchtaanvallen op Iraanse posities in Syrië uitgevoerd. Dat heeft de IDF gisteren bekend gemaakt volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

De door Iran gefinancierde en ondersteunde pro-Assad-coalitie in Syrië begon onlangs een offensief tegen rebellen in het grensgebied met Jordanië en Israël. Israël heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat het niet zal toe staan dat de pro-Assad-coalitie, die tegenwoordig gedomineerd wordt door sjiitische milities, het grensgebied op de Golan Hoogvlakte zal overnemen.

Volgens het Israëlische leger waren de missies gericht tegen de ingraving van Iran in Syrië. De Islamitische Republiek vecht mee aan de zijde van president Assad in de Syrische burgeroorlog en recent hebben de twee regimes een militaire samenwerkingsovereenkomst getekend. De Iraanse Revolutionaire Garde maakt tevens van de gelegenheid gebruik om geavanceerde wapens aan Hezbollah in Libanon te leveren.

Een deel van de aanvallen was een vergelding voor een Iraanse raketaanval vanuit Syrië. Deze raketaanval was een wraakactie voor de eerdere Israelische bombardementen – waarvan een aantal een antwoord was op een infiltratie door een Iraanse drone.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

Dus Israel geeft toe dat het deelneemt aan oorlogshandelingen in Syrië. Dat is illegaal en geeft Syrië vanzelfsprekend het recht om Israël terug te slaan, wat ze zullen doen als de tijd rijp is, als dat op lange termijn strategisch-politiek voordeel oplevert. Opvallend is het korte termijn karakter van de Israëlische strategie. Ook blijft onvermeld dat Israël bij de grens IS-strijders steunt, waarvan de ondergang tot hun verdriet spoedig komt.
Kees,

Wanneer je buurman luid verkondigd dat hij jou en je gezin gaat vernietigen én hij is druk bezig met het verzamelen van wapens ( inzake Iran langeafstandsraketten, militairen die zich richting Israël begeven en atoomprogramma), wat zou jij dan doen?Nee die aanvallen van Israël op m.m. Iraanse instellaties ed. zijn géén oorlogshandelingen en zeker niet tegen Syrië.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify