Esther Vorsterman van Oijen

Levensverhaal

06 september 2018 door Hour of Power

Financiële crisis: Esther en haar gezin gingen door een diep dal

Esther Vorsterman van Oijen is een bekende spreekster en presentatrice bij Family7. Een aantal jaar geleden ging ze, samen met haar gezin, door een diep dal.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Haar man werkte als zelfstandig ondernemer, maar toen de crisis kwam, bleven de opdrachten uit. In hele korte tijd raakte ze veel van hun financiële middelen en bezittingen kwijt. Esther: "Dat was een absoluut dieptepunt. Onze dochter belde en zei: Mam, er hangt een formulier op de deur, ze komen alle spullen halen. Het is zo moeilijk als je je gezin niet meer kunt voorzien in basisbehoeften. Als je je huis uit moet en je spullen moeten weg, dan doet dat ook afbreuk aan je veiligheid."

Toch besloot Esther niet bij de pakken neer te zitten. Esther: "Dat is een keuze. Ik moest heel bewust kiezen hoe ik omging met dit verdriet. Ik wist ook: God komt niet te laat. Daardoor besloot ik om in een ‘tegenovergestelde’ geest te reageren. Dat klinkt misschien bizar, maar het betekent eigenlijk dat je niet meegaat in die pijn en het verdriet van gemis. Maar dat je zegt: God, dit overkomt ons, maar wie wilt U voor ons zijn op dit moment? Een Bijbeltekst waar ik veel aan heb gehad is er een uit Hosea. Daarin staat dat God je door het dal laat gaan, maar ook deuren van hoop geeft."

Esther vervolgt: "In zo’n situatie komt het eropaan: wie ben je, als je geen spullen meer hebt? Het gaat namelijk niet om wat je hebt, maar om wie jij bent. Je gaat op zoek naar je echte identiteit, die geworteld is in God."

Als Esther terugblikt op deze periode is er vooral één situatie die ze zich herinnert: "Toen de schuldeisers kwamen om de spullen op te halen, ben ik met mijn laatste tientje met de kinderen wat gaan drinken. Ik koos daar bewust voor. Ook zei ik dat we God moesten aanbidden, hoe we ons ook voelden. Ik wist dat Hij voor ons zou zorgen. Niet veel later belde mijn man op. Een bevriende advocaat had al onze spullen in veiligheid kunnen stellen."

Tenslotte zegt Esther: "God is een goede en een trouwe God. Alles wat we zijn kwijtgeraakt, heeft Hij hersteld. Eigenlijk nog meer dan dat; we hebben alles dubbel teruggekregen."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Esther Vorsterman van Oijen schreef samen met Erica Duenk twee boeken: Tijd om op te staan en Ga voor Goud.

Reacties

J
Mooi, meid! Heel bemoedigend!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify