ChristenUnie

Nieuws

05 september 2018 door Jeffrey Schipper

EenVandaag: Kinderpardon 'steen op de maag' voor ChristenUnie

Het lot van asielkinderen is voor de ChristenUnie verreweg de meest pijnlijke kwestie, stelt Siewerd de Jong, voorzitter van de jongerenpartij van de ChristenUnie. De partij die ooit één van de architecten was van het huidige kinderpardon en ligt onder vuur vanwege de kwestie Howick en Lili.

De ChristenUnie worstelt met de naderende uitzetting van de tieners Lili (12) en Howick (13) naar Armenië, merkt ook NU.nl op. Onlangs bepaalde de Raad van State dat Lili en Howick teruggestuurd mogen worden naar Armenië, het land waar zij in 2008 met hun moeder vandaan kwamen. D66 en de ChristenUnie willen het kinderpardon verruimen, maar moesten dat punt opgeven tijdens de kabinetsonderhandelingen. 

Siewerd de Jong merkt op dat het kinderpardon een steen op de maag is van de ChristenUnie. Vindt hij de kwestie een kabinetscrisis waard?, vraagt EenVandaag. "Dat vind ik een lastige," antwoordt hij. "Ik heb op zich vertrouwen in onze mensen in Den Haag, maar dat dit heel moeilijk ligt, moge duidelijk zijn."

Volgens Simone Kennedy, de fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amersfoort en woonplaats van Lili en Howick, is het nu tijd om Lili en Howick op een zo goed mogelijk manier te begeleiden naar Armenië. Ze vindt het geen goed idee om de kinderen valse hoop te geven. Uiterlijk 8 september moeten de kinderen het land hebben verlaten.

Lees ook: ChristenUnie-raadslid staakt verzet tegen uitzetting Lili & Howick.

Reacties

Praten over het kinderpardon komt m.i. neer op ouwe koeien uit de sloot halen. De CU doet blijkbaar liever mee met de grote jongen van het partijkartel, open grenzen zijn tegenwoordig geen onderdeel meer van kartelpolitiek. Als dat zo principieel is, moeten ze deze regering opblazen. Kartelpolitiek is schadelijk voor de belangen van Nederland, dus wat mij betreft mag de CU dat doen. Overigens ben ik blij dat ik nooit op ze gestemd heb.
REAGEER
J
Typisch CU. Als het spannend wordt haken ze af.

Macht daar gaat het ze om.
Een 'push-over' heeft geen macht. Braaf meedoen met dingen die je eigenlijk afkeurt getuigt niet van hoge of lage principes. Als dat meedoen niets oplevert, getuigt het van onmacht, als het spannend wordt moet je een daad stellen als je het belangrijk genoeg vindt om de prijs te betalen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify