EO

Nieuws

05 september 2018 door NU.nl | EO | NRC

Voorgenomen bezuinigingen op EO-programma's teruggedraaid

EO-programma's als 'De kist', 'Adieu God', 'De verandering' en 'Ik mis je' lijken gered. De voorgenomen bezuinigingen op de geloofsprogramma’s zijn teruggedraaid, melden verschillende media. Dat heeft Arjan Lock (voorzitter raad van bestuur EO) dinsdag aan het EO-personeel bekendgemaakt, schrijft EO Visie.

"De NPO is ontvankelijk gebleken voor onze argumenten", zegt Arjan Lock. "Ook de NPO ziet in dat er niet disproportioneel op levensbeschouwelijke programma’s bezuinigd moet worden. We zijn erg dankbaar met deze voorlopige uitkomst."

Onlangs werd bekend dat de EO meer dan de helft van zijn budget voor levensbeschouwelijke programma’s moet inleveren: van 9 miljoen naar 4 miljoen euro. Om die reden luidde de EO-directeur de noodklok en dreigde hij zelfs met juridische stappen. De omroep diende een klacht in bij een interne geschillencommissie.

De bezwaarprocedure die de EO eerder tegen de NPO begonnen was, is met dit akkoord voorlopig van tafel. Lock: "Wij hebben veel moeite moeten doen om duidelijk te maken dat de EO niet de spreekbuis van het protestantisme is, maar een omroep die het gesprek over religie en zingeving gaande wil houden voor heel Nederland. Want daar gaat het ons om: dat we het geloofsgesprek voeren met en voor de hele Nederlandse bevolking."

De NPO zegt tegen NRC nog een slag om de arm te houden. "Er is nog geen definitief besluit genomen."

Reacties

N
In ieder geval blij met deze voorlopige uitkomst zoals ik begrijp. Ben het niet in alles altijd eens met de EO (programma's) en bepaalde besluiten die genomen zijn. Ik zou Lock/ directie en de ledenraad en bestuur willen adviseren om de vinger goed bij de pols te houden. Maar ook in de toekomst beter naar leden en ledenraad te luisteren. Goed te horen in ieder geval.
REAGEER
Lijkt me terecht, want het gaat m.i. om realitief goedkoop te produceren programma's die goed bekeken worden, dus ligt het bedrijfseconomisch gezien meer voor de hand om te snoeien in dure programma's.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify