embryo

Nieuws

05 september 2018 door NPV Zorg

NPV pleit voor een brede maatschappelijke dialoog over genetische modificatie

De NPV vindt het de hoogste tijd voor een breed maatschappelijk debat over de impact en mogelijke gevolgen van genetische modificatie, dat is het ingrijpen in de DNA van mensen. Momenteel zie je de discussie versmallen tot kiembaanmodificatie, veranderen van het DNA in de cellen in een menselijk embryo. Het is echter van groot belang dat een maatschappelijke discussie wordt gevoerd over alle facetten rond het ingrijpen in het DNA van de mens.

Dit stelt de NPV in haar brief aan minister Hugo de Jonge van VWS vanwege het Algemeen Overleg Medische Ethiek op donderdag 6 september. De NPV vindt dat het in de discussie niet alleen moet gaan over kiembaanmodificatie, maar ook over embryo-onderzoek en eventuele alternatieven voor onderzoek met embryo’s. Mogen embryo’s worden gekweekt als louter testmateriaal? Wanneer is er sprake van leven? Hoever mogen we gaan in het streven naar ‘betere’ mensen? 

De NPV roept de Tweede Kamer en de minister op om de gemaakte afspraken in het regeerakkoord over een bréde maatschappelijke dialoog over embryo-onderzoek, kiembaamodificatie én alternatieven na te komen. Morele, ethische en juridische overwegingen mogen niet ondergesneeuwd raken in een biotechnische discussie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher