KCV

God

05 september 2018 door Dick van den Bos

"God kan niet stoppen met Zijn kinderen liefde geven"

“De kerk is de plek waar God aanwezig kan zijn en wil zijn, en het is belangrijk dat het in de harten van mensen is. Als we samenkomen, bouwt het ons geloof op en kan God zijn koninkrijk bouwen. En Hij verlangt ernaar om dat heel uitgebreid met ons te doen, in alle facetten van ons leven”, zegt Gerlo Sogtoen, voorzitter van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV). Hij vertelt dit in een video van het Evangelisch Werkverband, waarbij wordt vooruitgeblikt op de There is More conferentie 2018.

Sogtoen vertelt in de video wat het ‘More’ voor hem betekent. “Ik zie het als een Vader die zoveel van Zijn kinderen houdt, dat Hij niet kan stoppen met liefde geven. Ik denk dat God zo verlangend uitziet naar ons en naar de harten van alle mensen – dat Hij in intimiteit met ons wil zijn. Vol met de Heilige Geest. En dat mogen we uitspreiden in onze omgeving! We mogen die liefde laten zien.”

Aan de hand van 1 Thessalonicenzen 1:5 – waar staat dat het evangelie niet alleen met woorden is gekomen, maar ook met kracht en met de Heilige Geest – vertelt Sogtoen wat hem daarin raakt. “Je kunt het woord geloven, maar het doen is net zo belangrijk. Het hoort samen te gaan. Anders ben je een poeltje waarin het water dood staat. Het moet eruit! Het is ontzettend belangrijk dat we dat met elkaar doen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify