De Kuip

Nieuws

05 september 2018 door Jeffrey Schipper

Op zondag zitten meer Nederlanders in de kerk dan in het voetbalstadion

Op zondag gaan in Nederland meer mensen naar de kerk dan naar een voetbalstadion, stelt EO-presentator Andries Knevel. Heeft hij gelijk? Ja, stelt EenVandaag.

Knevel plaatste afgelopen weekend de volgende tweet: 'Minder levensbeschouwing bij de #NPO? Ik zeg het nog 1 keer en daarna niet meer. Op zondag gaan er 1,1 miljoen mensen naar de kerk en 345.000 mensen (inclusief zaterdag) naar het betaald voetbal. Nog een argument nodig?' EenVandaag ging op onderzoek uit. 

Volgens Tanja Traag, socioloog en woordvoerder bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, kloppen de exacte cijfers niet. "De meest recente cijfers geven aan dat ongeveer 10 procent in 2015 wekelijks naar de kerk gaat. Dat komt ongeveer neer op 700.000." 

Ook het aantal voetbalsupporters schat Knevel te hoog in. Het betaald voetbal telt twee voetbalcompetities. Voetbal Inside-verslaggever Tom Knipping zette de bezoekersaantallen eerder dit jaar op een rijtje. Hij rekent uit dat er wekelijks ruim 250.000 mensen per week in een voetbalstadion zitten.

Lees hier meer op de site van EenVandaag.

Reacties

A
De cijfers kloppen dan misschien niet. 700.000 is echter nog altijd meer dan 250.000 en dus heeft Andries Knevel gelijk.

Ik vermoed echter ook dat die 700.000 alleen de reguliere kerken betreft omdat die een landelijke registratie hebben. Met de zelfstandige evangelische kerken er bij zal dit cijfer waarschijnlijk dan ook een heel stuk hoger liggen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher