Video

God

04 september 2018 door Dick van den Bos

"Laat je vooroordelen over Jezus gaan, en ontmoet Hem"

"Vooroordelen, heb je daar nooit last van? Groningers zijn alleen maar boeren, Brabanders vieren carnaval en Belgen drinken alleen bier en ze eten patat. We hebben allemaal onze gedachten over een ander", zegt dominee Bram Hofland in een videoboodschap. 

"Ook Nathanael had zijn eigen gedachten over een ander. Philippus kwam naar hem toe om te vertellen dat Hij Jezus had ontmoet - de Redder van de wereld. Toen zei Nathanael: uit Nazareth, kan daar iets goeds uit voorkomen? Hij had meteen een groot vooroordeel, waardoor hij niet open was over Jezus. Nathanael zei: 'De Redder komt uit Bethlehem, de stad van David, dan pas kan Hij een koning zijn.'"

"Misschien denk jij ook wel zo.. Moet Hij me nou helpen? Een timmerman uit Nazareth? Hij is geen professor, koning of president. Laat hem eerst al het pijn, het lijden en het verdriet maar weghalen, anders is Hij niet echt. En de kerk? Dat is toch voor saaie mensen? Daar wil ik niet bij horen."

Ga maar kijken
"Weet je wat Filippus doet? Hij zegt: 'ga zelf maar kijken.' Vier korte woordjes. Toen zei Jezus tegen Nathanael: 'ik zag je al onder de vijgenboom, een Israeliet zonder bedrog.' Jezus kende ook Zijn hart. Onder de vijgenboom zat je te lezen in je Bijbel en te bidden tot God om het volk te redden."

Hiermee was het voor Nathanael duidelijk, dat de tekst 'Heer U doorgrondt Mij', werkelijkheid werd. Hetzelfde als Filippus, moeten wij ook doen. Als mensen twijfelen over Jezus, zeg: Ga zelf maar kijken, ga een relatie aan, ga bidden, ga naar de kerk, ga naar Alpha; ontmoet Hem maar! Hij heeft je lief, ga nou zelf maar kijken!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify