Simone Kennedy

Nieuws

04 september 2018 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-raadslid staakt verzet tegen uitzetting Lili & Howick

In ons land is veel discussie ontstaan over de dreigende uitzetting van de in Nederland opgegroeide Armeense asielkinderen Lili en Howick. Ze zijn ondergedoken en in opdracht van hun moeder op een veilige plek ondergebracht. Simone Kennedy, de fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amersfoort en woonplaats van Lili en Howick, sprak hierover in het Radio 1-programma Dit is de Dag.

Via WhatsApp kreeg het raadslid een bericht van iemand die het duo wilde helpen met onderduiken. "Ik heb geadviseerd om dat niet te doen, want dan blijf je opgejaagd wild," vertelt Kennedy. "Momenteel zijn ze toch ondergedoken, maar daarmee komt er geen einde aan hun onzekerheid. (...) Op een gegeven moment moet je zeggen dat er geen mogelijkheden meer zijn. Ik wil graag dat Lili en Howick blijven, maar op een gegeven moment moet je je voorbereiden op uitzetting."

Beluister het volledige radiofragment.

Foto: YouTube/Raad Amersfoort

Reacties

Ik denk dat de staatssecretaris terecht geen gebruik maakt van zijn discretionaire bevoegdheid. Deze is immers ingesteld om te voorzien in situaties waar toepassen van de regels zou leiden tot ongewenste effecten. In dit geval is dat niet zo, Armenië is een veilig land en verhuizen naar een nieuw land is voor een kind geen absurd lijden. Er zijn elk jaar duizenden kinderen die dat doen zonder enige schade, ze groeien er vaak zelfs van door hun rijkere ervaringen.
REAGEER
W
Als de christenunie slim is, dan maakt ze haar steun aan de afschaffing van de dividendbelasting afhankelijk van een verblijfsvergunning voor deze kinderen. Per saldo is het nu de christenunie die steun geeft aan buitenlandse aandeelhouders en de kinderen Lili en Howick laat vallen. Christelijke politiek krijgt opeens een heel andere betekenis...
REAGEER
N
Wout, helemaal mee eens

Houdt het stemgedrag van de CU-leden van de senaat in de gaten of zij voor afschaffing van de dividendbelasting stemmen. Als dat zo is, zeg ik mijn lidmaatschap van de CU op Wat betreft de Armeense kinderen vind ik de opstelling van de CU en. D66 onbegrijpelijk. Zij waren toendertijd toch ook met de PvdA voor het kinderpardon?

REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher