Almere

Levensverhaal

04 september 2018 door Dick van den Bos

"Op zondag ging ik naar de kerk, maar doordeweeks was ik een junk"

Sebastiaan (31) uit Almere zat zo zwaar aan de drugs, dat hij voor de keuze stond om als junk dood te gaan, of zou terug vluchten naar het 'saaie' christenleven uit zijn jeugd. Hij koos voor het laatste, maar dat bleek allesbehalve saai, vertelt hij op de HeartCry-conferentie.

"God heeft in mijn leven heel veel gedaan en daar wil ik over vertellen naar aanleiding van Titus 3:3-4. Vers 3: 'Ook wij waren eens onverstandig, ongehoorzaam en op de verkeerde weg, slaaf van allerlei begeerten en lusten. Ons leven stond in het teken van boosaardigheid en afgunst. We verafschuwden en haatten elkaar.'

"Dit kon je in mijn leven heel goed zien. Op mijn twaalfde begon ik met roken en ging ik naar de bibliotheek om seksplaatjes te zoeken. Vanaf mijn 17e begon ik te blowen en te drinken en stortte mijn hele leven in. Op zondag ging ik naar de kerk, maar doordeweeks was ik een junk op allerlei verschillende gebieden."

Harddrugs en pillen
"Jarenlang ben ik zo doorgegaan. Ook ging ik aan de harddrugs en de pillen, het werd een grote rommel. Ik was bijna dood en ik kon niets meer. Toen kwam ik voor de keuze: of ik ga zo door en het is afgelopen of ik word een heel saai christelijk mannetje. Ik koos voor het laatste, maar het pakte heel anders uit. Ik zit in een hele toffe kerk in Almere, we zetten hele vette projecten op - en ik kon niet voorstellen dat het zo mooi zou zijn."

Hiermee komt Sebastiaan bij Titus 3:4 uit. 'Hij heeft ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid.' Je kunt niet in vers 4 zitten als je ook in vers drie bent geweest. Het ging vervolgens veel beter. Ik had nog weleens een terugval, maar toen trok ik op tijd aan de bel."

"Ik wil tegen iedereen zeggen: kijk je porno, of ben je net begonnen met roken of blowen? Het stopt niet vanzelf, je moet hulp vragen. Zolang je met een geheim loopt, ga je tuk en maakt het je kapot. Breng het in het licht! Zoek mensen om je heen die je vertrouwt, ze kunnen je helpen. God wil je helpen!"

Bekijk hier de hele video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify