Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 september 2018 door Jeffrey Schipper

Reformatorisch Dagblad neemt afstand van beschuldigingen Gezin in Gevaar

De actiegroep Gezin in Gevaar is van mening dat het Reformatorisch Dagblad de 'homolobby' de hand reikt. Om die reden heeft de groep op haar eigen website een waarschuwing en oproep geplaatst. RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn spreekt de beschuldigingen tegen.

Eerder dit jaar kwam Gezin in Gevaar in het nieuws nadat men via het RD een gesponsorde flyer verspreidde. Op de voorkant van de flyer stond een poster van zoenende mannen met een groot rood kruis erdoorheen gezet. Dit was een reactie op de Suitsupply-campagne met zoenende mannen. Het RD legde vervolgens uit dat de flyer een commerciële advertentiebijlage was, waarvoor Gezin in Gevaar heeft betaald.

Onlangs werd tijdens de Tilburgse kermis een eenmalige editie van het Gayformatorisch Dagblad verspreid, afkomstig van Stichting Roze Maandag. Deze editie was een reactie op de ophef die naar aanleiding van de omstreden flyer van Gezin in Gevaar ontstond. In het Gayformatorisch Dagblad lichtte De Bruijn als RD-hoofdredacteur zijn standpunt toe. Gezin in Gevaar beschouwt dit als een handreiking naar de 'homolobby'.

Gezin in Gevaar is van mening dat De Bruijn homoseksualiteit onvoldoende als een zonde bestempelt en vindt dat de krant de aanval op de homolobby moet openen. Per e-mail heeft Gezin in Gevaar haar achterban opgeroepen om de RD-hoofdredacteur per e-mail te benaderen. 'Stuur hem een e-mail en vraag hem in heldere maar beleefde woorden een eind te maken aan de schadelijke toenadering tot de homolobby.'

De Bruijn betreurt dat het bericht van Gezin in Gevaar “verwarring schept over de visie van het RD op homoseksualiteit”. Hij ontkent met klem dat de krant toenadering zoekt tot de ‘homolobby’. “Geen sprake van. Het verhaal van Gezin in Gevaar-voorman Hugo Bos staat vol leugens. Toen we gevraagd zijn om een opinieartikel te leveren in het Gayformatorisch Dagblad hebben we gedacht aan Paulus op de Areopagus. In het artikel heb ik juist gewezen op het belang van trouw en kuisheid en ik noem seksualiteit een geschenk van God dat exclusief bedoeld is voor het huwelijk van een man en een vrouw. Is dat toenadering tot de homolobby?"

"Het RD heeft de ‘homolobby’ juist altijd aan de kaak gesteld. We zijn geen millimeter opgeschoven in onze standpunten.” Ook ontkent hij dat de krant niet meer met Gezin in Gevaar wil spreken, zoals de actiegroep zelf beweert. Binnenkort staat er een gesprek tussen beide partijen op de agenda.

Lees hier het door Steef de Bruijn geschreven artikel voor het Gayformatorisch Dagblad.

Reacties

H
Gebed voor deze Christenen is meer dan nodig... Hopelijk gaan ze de liefde van Christus nog eens ervaren in hun harten!
B
Kun je beter verwijderen ja, ik weet al goed genoeg wie satan is.
J
Via de achterdeur toch weer een artikel over homo's!Wie geeft er nu eindelijk eens aan, waarom homopraxie voor de Heere blijkbaar een dermate onacceptabel daad is, dat Hij daar zo intensief tegen waarschuwt/ageert!Bij twee of drie vermeldingen door profeten/mensen staan de zaken bijbels gezien (al) vast!

MAAR,

als God bij Zichzelf (de absolute WAARHEID) zweert is EEN uiting voldoende om als eeuwigdurende vaststaande waarheid te gelden! Laat staan bij enkele tientallen vermeldingen?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.