Stichting IRS

Nieuws

03 september 2018 door Stichting In de Rechte Straat

IRS lanceert digitaal kenniscentrum over Rome-Reformatie

De website www.kenniscentrumirs.nl van Stichting In de Rechte Straat (IRS) is online. Het kenniscentrum is een digitaal platform met toegankelijke en betrouwbare informatie over deverhouding Rome-Reformatie.

Projectleider Hans van Hoof, een voormalige rooms-katholiek, constateert vaak onnodig onbegrip tussen protestanten en rooms-katholieken. “Onbegrip wordt veroorzaakt door het tekort aan wederzijdse kennis.”

Aan beide kanten is de beeldvorming vaak niet gebaseerd op de juiste feitenkennis. IRS wil hierin een rol vervullen door via het kenniscentrum veel inhoudelijke informatie aan te reiken over zowel protestanten als rooms-katholieken. In het kenniscentrum is een grote collectie artikelen te raadplegen uit zowel protestantse als rooms-katholieke bronnen.

In het kenniscentrum is ook een speciale categorie voor jongeren, waarin informatie over Rome en de Reformatie op een begrijpelijke wijze is uitgelegd, op een manier die jongeren aanspreekt. Dit gebeurt onder andere door het gebruik van videomateriaal.

Lees hier meer over Stichting In de Rechte Straat (IRS).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher