Driestar

Nieuws

03 september 2018 door Driestar educatief

Jubileumjaar Driestar deze maand van start

De Driestar hoopt 75 jaar te bestaan in 2019. De aftrap van het jubileum(jaar) is op woensdag 5 september a.s. – de oprichtingsdatum – in Gouda. Bij deze feestelijke gebeurtenis worden zowel (oud)-studenten, leerlingen als leraren betrokken.

De Driestar is door Piet Kuijt in 1944 gestart in Krabbendijke als kweekschool op reformatorische grondslag. De naam ‘Driestar’ verwijst naar de samenhang tussen gezin, kerk en school. Deze driehoek werd in het allereerste logo opgenomen en heeft ook in het jubileumlogo een plaats gekregen. Na de watersnoodramp van 1953 vertrok de school uit Zeeland en vestigde zich in Gouda. Vanaf de jaren 60 werd de Driestar ook een school voor voortgezet onderwijs.

In 1982 werd de school gesplitst in een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs (het huidige Driestar College met vestigingen in Gouda, Lekkerkerk en Leiden) en een pedagogische academie (de huidige Driestar hogeschool). Beide onderdelen zijn geheel verzelfstandigd, maar vieren samen het 75-jarig bestaan.

Lees hier meer over de Driestar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify