Hezbollah

Nieuws

03 september 2018 door Israël Today

'Hezbollah richt pijlen op Judea en Samaria'

Hezbollah maakt plannen om Judea en Samaria binnen te vallen. Dit meldde het Israëlische dagblad Israel Hayom vrijdag, schrijft Israël Today.

Volgens een hooggeplaatst lid van Hezbollah zou de terreurgroep veel verrassingen voorbereiden voor de 'zionistische vijand'. "We zijn klaar om de zionistische vijand te bestrijden. De oorlog zal komen en wij bereiden ons daarop voor." Hezbollah zou elk jaar 2000 nieuwe terroristen opleiden en heeft "een verrassing klaar onder elke rots en onder elke boom."

De Iraanse Revolutionaire Garde maakt handig gebruik van de Syrische burgeroorlog om een bevoorradingsroute aan Hezbollah mogelijk te maken. Dankzij de fog of war kan Iran geavanceerde wapens leveren aan haar proxy in Libanon, die nu ook in Syrië actief is. De Israëlische luchtmacht onderschept regelmatig deze wapentransporten.

Een aan de Libanese terreurgroep Hezbollah verbonden nieuwswebsite meldde eerder dit jaar dat in Syrië zo’n 70.000 langeafstandsraketten op Israël gericht staan.

Reacties

In Israel verdienen journalisten hun geld met het schrijven van stukjes die nationale paranoia moeten aanwakkeren, ik denk dat het hier aangehaalde stukje daar een voorbeeld van is. Hezbollah heeft in 2006 het IDF teruggeslagen en uit Libanon verdreven, een pijnlijke herinnering voor Israel. Het is inderdaad mogelijk dat Hezbollah tegenwoordig wat sterker is dan toen. Een grondoorlog in Israel zelf ligt evenwel niet voor de hand.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher