kruis

Levensverhaal

03 september 2018 door Friesch Dagblad

Salomon Bonte ging jarenlang niet naar de kerk: "Ik ervaar nu de vrede van Christus"

Salomon Bonte  (82) heeft een roerig leven achter de rug: hij is drie keer gescheiden, heeft een jonge zoon verloren en kende delen van zijn leven ernstige armoede. Hij groeide op in de hervormde kerk, maar door omstandigheden kwam aan zijn kerkgang een einde. Het Frisch Dagblad sprak met hem.

Via de jeugdvriend uit Alphen aan den Rijn kwam Bonte in contact met de baptistenkerk. Samen bezochten ze diensten in Alphen. Dat beviel, daarom stapte Bonte naar de baptisten in Drachten. Totdat achteraf bleek dat hij als gescheiden man niet mocht deelnemen aan een avondmaalsviering. "Dit viel me vies tegen."

Ondanks het feit dat Bonte zich in de kerk niet meer thuis voelde, is hij altijd lid gebleven van de Protestanste Kerk in Nederland (PKN). Op een gegeven moment kwam hij in contact met dominee Michel van Heijningen. Na een paar bezoekjes zocht hij zijn oude bijbel weer op. "Op de woensdag voor Hemelvaart zei de voorganger: ‘Je kunt morgen mee naar de kerk in Weinterp.'" Bonte zat voor het eerst sinds lange tijd weer in de kerk.

Bonte: "Samen met de voorganger heb ik toen mijn misstappen opgebiecht, mijn zonden beleden aan God. Ik heb daarna ook schuldbrieven geschreven: een aan mijn oudste zoon, een aan mijn eerste vrouw en een aan mijn tweede partner en de zoon die wij samen hadden." Ook is hij blij dat hij weer kan deelnemen aan het heilig avondmaal. "Ik ervaar nu de vrede van Christus."

Lees het volledige verhaal van Salomon Bonte in het Friesch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify