Vaticaan

Nieuws

03 september 2018 door Katholiek Nieuwsblad

'In het Vaticaan heersen onrust en verbittering'

De paus lijkt rustig te blijven onder de aantijgingen van mgr. Viganò, maar in het Vaticaan heerst onrust en verbittering. Dat zegt Vaticaans staatssecretaris Pietro Parolin volgens het Katholiek Nieuwsblad in een interview met de Italiaanse krant La Stampa.

Paus Franciscus weigert in te gaan op beschuldigingen dat hij misbruikschandalen binnen de Rooms-Katholieke Kerk in de doofpot heeft gestopt. Tijdens zijn terugreis naar Rome zei de geestelijke leider in het vliegtuig dat het document met de aantijgingen "voor zichzelf spreekt" en dat hij er niet over wil uitweiden.

In het elf pagina's tellende document wordt het aftreden van Franciscus geëist omdat hij jarenlang zou hebben geweten van het misbruik door de Amerikaanse kardinaal Theodore McCarrick. De beschuldigingen zijn afkomstig van aartsbisschop Carlo Maria Vigano. Hij was een aantal jaar nuntius (ambassadeur) in de Verenigde Staten.

Het document sloeg als “een bom” in in het Vaticaan, zegt Parolin. "Ik hoop dat we allemaal samen zullen werken in de zoektocht naar waarheid en gerechtigheid," aldus Vaticaans staatssecretaris. Franciscus zei eerder tegen journalisten dat ze zelf genoeg vaardigheden hebben om conclusies uit het document te kunnen trekken.

Reacties

J
Openbaring 17 ten uitvoering!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher