Antoine Bodar

God

03 september 2018 door Jeffrey Schipper

Antoine Bodar wijst op decadentie West-Europa: "Christenen mogen wat fierder zijn"

"Je moet sterk in je schoenen staan om daar als gelovige overeind te blijven, want je wordt daar inmiddels voor semi-krankzinnig gehouden," zegt de bekende priester Antoine Bodar in de Volkskrant. Het dagblad sprak hem over de secularisering van West-Europa.

Volgens de priester is West-Europa decadent geworden. "Het feit alleen al dat wij in Nederland gezamenlijk de ziektekosten betalen voor het ­toenemend aantal mensen dat van geslacht wenst te veranderen – het aanbod schept de vraag: dat is een krankzinnig thema. Als je vindt dat je in het verkeerde lichaam zit, moet je niet naar een ­psycholoog, maar naar een psychiater. (...) Vanuit christelijk perspectief gesproken moet je het doen met het lichaam dat je hebt gekregen, je laat je niet verminken ­omdat we als land toevallig zo rijk zijn dat het kan."

"Dat je je tegenwoordig moet exhibitioneren op de Gay Pride, waar iedereen politiek correct is zolang je daar maar naartoe gaat", vindt Bodar ook een uiting van decadentie. (...) Ik doe een oproep om terug te keren naar het gezonde verstand. Er bestaat meer dan selfie-isme, egocentrisme, ­narcisme. Het betekent dat christenen wat fierder mogen zijn."

Lees het volledige interview in de Volkskrant.

Reacties

Hele artikel (nog) niet gelezen maar nu al helemaal eens en herkenbaar, dank Antoine.
REAGEER
H
Mensen, meestal jongeren, die denken in een verkeerd lichaam te zijn geboren, zijn niet ziek, maar de weg kwijt. De zorgverzekering is er voor zieken. Iemand die zich wil verbouwen, is niet ziek, dus moet dat dan ook zelf betalen. Dat haalt al meteen veel 'vraag' weg. Degeen die het toch doet, dient wel te bedenken dat hij de rest van zijn/haar leven verminkt zal zijn een dus medische zorg nodig zal hebben. Omdat deze patiënt op het moment dat tot verbouwing werd besloten gezond was, komen ook deze nazorg kosten voor eigen rekening.
H
Ik verwacht dat als we de kosten van de zorgverzekering op deze wijze saneren, het probleem voor het grootste deel zal zijn opgelost.

De mens is er in twee soorten, man en vrouw. Waar je toe behoort is vrij eenvoudig vast te stellen. Kijk in je broek. Maar ook de cellen waaruit je bent opgebouwd, zijn manlijk of vrouwelijk. Dus als je je eigen kruis niet gelooft, dan kan je je geslacht ook laten vaststellen door analyse van je cellen. En met het lichaam dat je hebt, zul je het moeten doen. Een heel leven lang. Erg? Waarom?
Toon meer antwoorden (20)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify