Yvonne Orji

Nieuws

31 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Actrice riep tijdens haar depressie tot God en las deze bijzondere Psalm

De Nigeriaans-Amerikaanse actrice Yvonne Orji deed onlangs een boekje open over een verdrietige periode in haar leven. Ze vertelt over haar depressie en hoe ze steun ontving door haar geloof, schrijft CBN News.

"Ik werd keihard met de depressie geconfronteerd en zei: 'God, ik heb alles gedaan om zo goed mogelijk te leven.' Ik heb mensen geholpen om hun dromen waar te maken. Ik wilde nooit gierig zijn, maar juist een gulle gever."

Er was een tijd dat Orji niet eens voldoende geld om naar de kerk te gaan. "Ik zei: 'God, als U wilt dat ik deelneem aan het kerkelijk leven, heb ik geld nodig.' En soms waren er momenten dat ik genoeg geld had om naar de kerk of naar een Bijbelstudie te gaan. Soms kreeg ik een Facebookbericht van iemand: 'God legt mij op het hart om 200 dollar naar je over te maken'. God heeft voorzien!"

Op een gegeven moment werd Orji bemoedigd door Psalm 31:14-15, 'Want ik hoor de laster van velen; angst van rondom, omdat zij tegen mij samenspannen. Zij bedenken plannen om mij het leven te benemen. Maar ík vertrouw op U, HEERE. Ik zeg: U bent mijn God!' Deze tekst doorboorde haar hart. Ze kreeg haar zelfvertrouwen terug en al snel ontving Orji een telefoontje. De actrice kreen rol aangeboden in de komedieserie Insecure.

Orji is werkzaam in de entertainmentindustrie en blijft voor haar geloof uitkomen. Vorig jaar liet ze weten dat ze zich wil vasthouden aan een voor veel christenen belangrijk principe: geen seks voor het huwelijk. Zo wil zij God representeren in haar omgeving. Daarnaast vindt ze het gewoon leuk om een rolmodel te zijn voor anderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify