Carel ter Linden

Nieuws

31 augustus 2018 door EenVandaag

Ds. Carel ter Linden: "De kerk waar ik begon wordt komende maand afgebroken"

Dominee Carel ter Linden begon in 1968 met preken in een gloednieuwe kerk in Hoogvliet. “Een prachtige kerk. Die kerk wordt volgende maand afgebroken, want er komen geen mensen meer. In elk geval te weinig om die kerk open te houden,” zegt hij in gesprek met EenVandaag.

De vaste predikant van de Oranjes sprak met EenVandaag over het afnemende kerkbezoek in ons land. Dat volle kerken tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer zijn, vindt Ter Linden jammer. “Men ging veel meer naar de kerk en ik denk dat dat goed was. Daar krijg je de verhalen mee die onze cultuur enorm hebben beïnvloed.”

Desondanks is hij optimistisch over de toekomst. “In onze gebeden zullen we een taal moeten zoeken die zo dicht mogelijk bij het levensgevoel bij mensen staat.“

Klik hier om het tv-item van EenVandaag terug te kijken.

Reacties

Ik denk dat hij zo vrijzinnig was dat iedereen in de kerk dacht dat godsdienst een mooi symbolisch gebaar is met een beperkte betekenis. Daar zijn er wel meer van in de wereld, dus liepen de schaapjes over naar andere mooie gebaren over andere kwesties dan je relatie met God. Nu wordt die kerk afgebroken, waarschijnlijk vindt men dat tegenwoordig ook een mooi gebaar. De eigen rol in dit gebeuren ontgaat de heer Ter Linden, denk ik.
C
jE SLAAT DE SPIJKER OP DE KOP. aLS IN DE KERK EEN WERELDGELIJKVORMING VERHAAL VERTELD WORDT, HEBBEN DE Mensen er geen boodschap meer aan.
J
De beste man moet zich gaan bekeren en JEZUS gaan volgen, in plaats van zich druk te maken over leegloop van kerken
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify