#HACK Hilversum

Nieuws

31 augustus 2018 door EO

Technologie en geloof komen samen bij #HACK Hilversum

Hacken met een missie, dat is de insteek van de wereldwijde Indigitous #HACK. In het weekend van 19 t/m 21 oktober organiseren Jesus.net en de Evangelische Omroep de tweede editie van #HACK Hilversum. In het EO-gebouw in de mediastad worden digital developers, ICT’ers, content creators, marketeers, techneuten en andere creatievelingen uitgedaagd om binnen 48 uur een idee uit te werken tot een functioneel concept.

Digitaal strateeg Simon Seow is de initiatiefnemer en drijvende kracht achter Indigitous. Hij omschrijft de wereldwijde hackathon als: “Een gigantisch tech-feestje waar mensen die gepassioneerd zijn over Jezus en over alles wat digitaal is, innovaties gebruiken om Hem bekend te maken.”

Challenges
In ons land bundelen Jesus.net en de EO hun krachten voor het #HACK-project. Jacob Vis (Jesus.net): “Tijdens #HACK Hilversum gaan we aan de slag met een aantal challenges. Doel is om uiteindelijk een of meer digitale producten op te leveren. Denk bijvoorbeeld aan een augmented reality app, een Bijbel applicatie of een online serie. We hopen op enkele tientallen enthousiaste deelnemers, zodat we vier grote christelijke organisaties op weg kunnen helpen met een blauwdruk waar ze écht mee verder kunnen.”

Grenzeloze samenwerking
Wie meedoet aan de hackathon, bouwt in een klein team een idee uit tot een functioneel concept of zelfs een prototype. Elk team bestaat uit een leider, bekwame specialisten en enkele generalisten. Gemotiveerde deelnemers met verschillende expertises en achtergronden, maar hetzelfde doel. Omdat de Indigitous #HACK gelijktijdig ook in 35 andere steden plaatsvindt, wordt er voor advies en inspiratie ook contact gezocht met ‘hackers’ in andere steden.

Meedoen
Wie zich wil aanmelden als deelnemer van #HACK Hilversum kan terecht op deze website. Op de hoogte blijven van de hackathon kan heel eenvoudig via deze Facebookpagina. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify